To je to što me zanima!

Rusi napali Ukrajinu dronovima pa su im oni uzvratili: 'Gorjelo je skladište nafte u Uralu'

Hitne službe su rekle da i dalje istražuju uzrok požara u Permskom kraju u gorju Ural, 1500 kilometara od ukrajinske ratne zone
Vidi originalni članak

Vatrogasci su ugasili velik požar u ruskom skladištu nafte u Uralu u petak kada je zabilježen i niz napada dronovima u područjima blizu granice s Ukrajinom, od kojih je jedan izazvao manji požar u skladištu nafte, a Kijev tvrdi da je Rusija preko noći napala kritičnu infrastrukturu u zemlji.

Hitne službe su rekle da i dalje istražuju uzrok požara u Permskom kraju u gorju Ural, 1500 kilometara od ukrajinske ratne zone.

Rusko ministarstvo obrane je u zasebnom priopćenju reklo da je protuzračna obrana preko noći oborila ili presrela 18 ukrajinskih bespilotnih letjelica, uključujući šest nad Belgorodskom oblasti, šest nad Voronješkom oblasti, jednu nad Rostovskom oblasti i pet nad Azovskim more. Sva se područja nalaze blizu Ukrajine.

MJERE ĆE BITI JAKE Zelenski stiže u Hrvatsku: 'Zbog njegove posjete pripremit će se i snajperisti, ali i naša vojska...'

Voronješki regionalni guverner Aleksandar Gusev je kazao da je protuzračna obrana uništila nekoliko ukrajinskih dronova te da nitko nije ozlijeđen.

Dodao je da su vatrogasci ugasili manji požar kod praznog skladišta nafte, za koje je na svom službenom kanalu na komunikacijskoj platformi Telegram rekao da nije oštećeno.

Pogodili važna postrojenja

Ukrajinska vojska je u petak rekla da je u prekonoćnom napadu pogodila postrojenje za skladištenje nafte u ruskoj Voronješkoj oblasti.

"Ruski sustavi protuzračne obrane su djelovali na tom području. Potvrđeno je da je najmanje jedan vertikalni spremnik pogođen", prema priopćenju vojske na Telegramu.

Ukrajinsko ratno zrakoplovstvo je u petak reklo da je Rusija tijekom noći napala kritičnu infrastrukturu u zemlji s 19 bespilotnih letjelica.

ANTIRATNI PROSVJED Veliki prosvjed u Berlinu: Tisuće ljudi tražile prestanak slanja oružane pomoći u Ukrajinu

Protuzračna obrana je oborila devet dronova, a sedam drugih je vjerojatno pogođeno elektroničkim ometanjem, objavilo je zrakoplovstvo u priopćenju, a da nije objasnilo što se dogodilo s ostalim trima letjelicama.

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko je kazao da je u glavnom gradu oštećena stambena zgrada, no da nije bilo ozlijeđenih. Tamošnji požar je ubrzo ugašen, dodao je.

U napadu je također oštećena poslovna zgrada u središnjoj Kirovogradskoj oblasti, gdje je jedan djelatnik lakše ozlijeđen, rekao je guverner Andrij Rajkovič.

Ruske snage su također pogodile kritičnu infrastrukturu, komunalni sustav i 35 privatnih rezidencija tijekom proteklog dana u južnoj Hersonskoj oblasti, objavio je guverner Oleksandar Prokudin. U raznim napadima je poginula jedna, a ozlijeđen su četiri osobe, dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare