To je to što me zanima!

Reporteri 24sata s izbjeglicama iz Ukrajine: Ne želimo da nam djeca gledaju tenkove i granate

To nije svijet koji želimo za njih, pričaju roditelji koji su na kolodvoru u Przemyslu podigli male utvrde od kovčega i torba, od sitnih, četvrtastih komada tekstila u koje su natrpali cijeli život.
Vidi originalni članak

Čuče njih četvorica u prolazu između dvaju limenih ormara. Smrknuti, zagledani u pod. Jedan od njih je klinac, izgleda kao da mu je tek počela rasti brada. Čekaju vlak koji će ih odvesti u rat. Bauštelci su, rade u Njemačkoj. Vratili su se kad su im granate počele padati po domovima. Ne dopuštaju da ih fotografiram. Brinu se, razumijete, da će im se obitelj preplašiti ako vide njihova lica u stranim novinama. Mislit će da su mrtvi. Jednom, najstarijem od njih, sin ratuje u Hersonu. Rusi su tamo upali prvog dana invazije. Otac se nada da će preživjeti dovoljno dugo da mu se pridruži. Mali je nabrijan, dokazuje se. Maše rukama, viče kako će j***ti majku Putinu. Stariji šute. Znaju kamo idu.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • NightFury 25.02.2022.

    "Bauštelci su, rade u Njemačkoj. Vratili su se kad su im granate počele padati po domovima. Ne dopuštaju da ih fotografiram. Brinu se, razumijete, da će im se obitelj preplašiti ako vide njihova lica u stranim novinama." Ne, ne razumem. To je suicidalno. Neće ništa postiči. Ako je uopće istina. Jer bez slike ne vjerujem nikaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare