To je to što me zanima!

Raste broj mrtvih u Libanonu: Poginulo 14 ljudi, izraelski ministar najavio novu fazu rata

Val eksplozija uređaja za komunikacije uzrokovao je požare u stanovima, trgovinama i automobilima, a libanonske bolnice zatrpane su pacijentima. Jučer je u eksplozijama poginulo 12 ljudi
Vidi originalni članak

Raste broj mrtvih u eksplozijama u Libanonu, poginulo je dosad 14 ljudi, a više od 450 je ozlijeđenih priopćilo ministarstvo zdravstva te zemlje.

Val eksplozija uređaja za komunikacije uzrokovao je požare u stanovima, trgovinama i automobilima, a libanonske bolnice zatrpane su pacijentima.

Podsjetimo, u utorak je najmanje 12 ljudi ubijeno, a oko 2800 ozlijeđeno u istovremenim eksplozijama u uporištu Hezbolaha u južnom predgrađu Bejruta te na istoku i jugu Libanona, rekle su vlasti.

Nova faza rata

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant ranije danas je proglasio "novu fazu" rata, a sada je najavio da će njegova zemlja "ispuniti svoje zadaće na svim frontama".

"Težište se pomiče prema sjeveru, što znači da preusmjeravamo snage, resurse, energiju prema sjeveru. Nismo zaboravili otete i nismo zaboravili naše zadatke na jugu, to je naša dužnost i mi je ujedno izvršavamo", rekao je govoreći o izraelskim taocima koje Hamas još drži u Gazi.

EKSPLOZIJE KOMUNIKACIJSKIH UREĐAJA Stručnjak za sigurnost o drami u Libanonu: Ako se u sve uključi i Iran, imamo veliki problem...

“Ovu akciju provode sva tijela i zadatak je jasan i jednostavan – vratiti stanovnike naselja na sjeveru sigurno svojim kućama. Izraelska vojska je posvećena jednom cilju, a to je vraćanje stanovnika na sjever Izraela. 

Potrebna nam je dosljednost tijekom vremena - ovaj rat zahtijeva veliku hrabrost, odlučnost i ustrajnost. Ispunit ćemo svoje zadaće na svim frontama", poručio je.

Mađarska vlada: Ti uređaji nisu nikad bili u Mađarskoj

Pejdžeri masovno detonirani u Libanonu nikad nisu bili u Mađarskoj, priopćila je u srijedu vlada premijera Viktora Orbana.

Tajvanski proizvođač pejdžera Gold Apollo priopćio je u srijedu da je model uređaja korištenih u napadu na Hezbolah proizvela tvrtka BAC Consulting sa sjedištem u Budimpešti, dodajući da je Gold Appolo samo licencirao svoj brend toj tvrtki, a da nije bio uključen u proizvodnju uređaja.

Iz BAC-a nisu odgovarali na pozive ni e-mailove Reutersa.

'DOJAVLJIVAČI SMRTI' Tajvanci negiraju da imaju veze s eksplozijom pejdžera, krive tvrtku iz hrvatskog susjedstva

"Mađarske vlasti utvrdile su da je tvrtka u pitanju trgovačko-posrednička tvrtka, koja nema proizvodno ni kakvo drugo mjesto poslovanja u Mađarskoj", rekao je glasnogovornik vlade Zoltan Kovacs na Facebooku.

"Ima jednog šefa poslovanja u Mađarskoj na navedenoj adresi, a navedeni uređaji nikada nisu bili u Mađarskoj."

Mađarska tijela za nacionalnu sigurnost surađivat će sa svim uključenim međunarodnim partnerskim službama i organizacijama u daljnjim istragama, rekao je Kovacs, dodajući da to pitanje ne predstavlja nacionalni sigurnosni rizik za Mađarsku.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • kakdjfojr 19.09.2024.

    ........ 9:2

  • Rudi Feller 19.09.2024.

    Neka neka samo dalje

  • MODERN TALKING 18.09.2024.

    jadan taj libanon. od prekrasne drzave pa do iranske teroristicke prcije iz koje se napada i zeli unistenje izraela... paravojska i teroristi im u drzavi libanonu a ne mogu im nista ostali koji zive u libanonu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare