To je to što me zanima!

Putin: 'Gotovo 700.000 ruskih vojnika raspoređeno je u zoni specijalnih vojnih operacija'

Ruski predsjednik otkrio je koliko je vojnika u ratu protiv Ukrajine. Putin je rekao da će ruske trupe nastaviti napredovati u istočnoj regiji Harkiva
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da se u njegovom ratu protiv Ukrajine trenutno bori gotovo 700.000 vojnika. - Ima nas gotovo 700.000 u zoni specijalnih vojnih operacija - rekao je u petak tijekom susreta s vojnicima na obuci. To je znatno više nego prije šest mjeseci, kada je na tiskovnoj konferenciji u prosincu 2023. spomenuo 617.000 vojnika.

ROYAL ROMANCE Supertajni papiri iz 'jahte Putinova kuma' u Trogiru: Hoće li je kupiti 'kralj piletine'?

Putin je rekao da će ruske trupe nastaviti napredovati u istočnoj regiji Harkiva. - Jednostavno smo prisiljeni pomaknuti liniju bojišnice dalje u Harkivskoj regiji kako bismo smanjili terorističke napade na Belgorod i druga mjesta - rekao je.

Rusija granatira ukrajinske gradove od početka rata, posebice Harkiv, veliki grad blizu granice. Međutim, nedavno su se intenzivirali i ukrajinski napadi na Belgorod u zapadnoj Rusiji. Moskva je pokrenula svoju novu ofenzivu na Harkivsku regiju u svibnju u, kako kažu promatrači, pokušaju da rastegne ukrajinsku obranu i izvrši proboj na fronti. Do sada je, međutim, Rusija prešla samo nekoliko kilometara granice.

NAPAD NA ŠEBEKIN VIDEO Užas u Rusiji: Raketirana zgrada, više ozlijeđenih. Ljude evakuirali i izvlačili iz ruševina

- Deset do 15 ili 17 kilometara neće u potpunosti spriječiti Ukrajince da nastave granatirati ruske gradove, ali opasnost se postupno smanjuje - rekao je Putin, dodajući da je potreban oprez. Dodao je da će, "ako neprijatelj nastavi činiti ono što je činio do sada", razmotriti kako dalje zaštititi svoja mjesta i gradove.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ursuss 15.06.2024.

    ..nije naveo da je otvorio novu firmu u kojoj izrađuju pogrebne potrepštine...neka samo crkavaju i ginu u tuđoj zemlji za svog malog ( metar i kusur..) Vođu koji će kad-tad..biti proglašen jednim od najvećih zločinaca.

  • sony33 15.06.2024.

    Putin Rusiju vodi u propast, a narod ga slijedi zavezanih očiju. Naučili živjetu u diktaturi, a svi su im drugi krivi za vlastite pogreške.

  • Kontra fašizma 15.06.2024.

    700.000 ruskih fašista razara Ukrajinu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare