To je to što me zanima!

Problematični učenik vratio se u školu, roditelji prosvjedovali: Djeca do daljnjeg ne idu u školu

Nakon što je ravnatelj škole podnio ostavku zbog dječaka koji je prije par tjedana  došao u školu, roditelji su u ponedjeljak povukli djecu s nastave
Vidi originalni članak

Žalosno je da daje nepripremljen izjave o ovako delikatnom slučaju. U prilog zbunjenosti ne zna reći čega je ministar. Jer već davno nije ministar sporta. Druga stvar. Institucije se ograđuju što imputiraju ostalim sudionicima sastanka da lažu. Ne žele apsolutno priznati da imaju problem koji vuku i ne rješavaju već niz godina. A dijete postaje sve veći i teži problem i time je propušten niz prilika da se djetetu pomogne, izjava je jednog od roditelja s današnjeg prosvjeda u Zagrebu. Roditelji su povukli djecu s nastave nakon što se u školu nenajavljeno vratio dječak problematičnog ponašanja. 

- Kako se stvari čine neće u školu. Trenutno nemamo informacije da je aktivnost nekog od nadležnih institucija vodi rješenju problema sukladno našim sugestijama. A podrška cijelog osoblja škole nam samo povećava motivaciju da nastavimo dalje sa svojim aktivnostima jer smo na ispravnom putu - zaključak je ovog roditelja.

Drugi je dodao:

- Naša djeca iz 4.razreda do daljnjeg ne idu u školu. Ostale ćemo pozvati da nas i sutra podrže i da ako mogu da ne pošalju ni sutra djecu u školu - rekli su nam roditelji tog razreda kojeg pohađa dječak.

Bio je to dugi dan za sve okupljene. Nakon što je ravnatelj škole podnio ostavku zbog dječaka koji je prije par tjedana  došao u školu, roditelji su u ponedjeljak povukli djecu s nastave. 

U NJU IDE PROBLEMATIČNI UČENIK Roditelji skandirali ravnatelju da se vrati, zapjevali i Mišinu pjesmu: 'Na pravom smo putu'

U utorak ujutro izvijestili su transparente kod škole s brojnim porukama, poput "Koga štitite?", "Svi protiv nasilja", "Škola je mjesto bez nasilja" te brojnih drugih. 

Prosvjed podrške počeo je u 18 sati, a trajao je nekih sat i pol. Na njemu su okupljeni skandirali učiteljima koji su im pokazali podršku, zazivali ravnatelja da se vrati, ali i Fuchsa da ode.

U jednom trenutku zapjevali su Mišinu 'Poljubi zemlju', a sve je proteklo mirno. Tužni roditelji za kraju su poručili:

- Bez raskrinkavanja onog tko je sve to pokrivao u sustavu, nećemo postići sve što smo htjeli, rekao nam je drugi roditelj.

Idi na 24sata