To je to što me zanima!

VIDEO Plenković o Milanoviću: 'Često su njegove izjave kao da je pod utjecajem opijata...'

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a. Istaknuo je kako gospodarski pokazatelji idu u prilog Vladi.

- U četvrtak ćemo izaći s novim prognozama gospodarskog rasta i očekujemo da će biti iznad 2 posto. smanjili smo javni dug i cilj nam je smanjiti ga na 60 posto, a bili smo u vrijeme covid krize na 80 posto - rekao je na početku te dodao da se ide u donošenje Zakona o hrvatskom jeziku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dotaknuo se izjava predsjednika Zorana Milanovića koji je na Plenkovićeve prozivke za šmrkanje rekao je da "ako misli na opijate, to su opijati koje koriste HDZ-ovci". Spominjao je i kako se "Plenković opet hvata “nekakve prčvarnice u Slavonskoj, gdje su neki ljudi zalazili”. Poručio je premijeru da se "u kući obješenog ne spominje konopac", osvrćući se na njegovo spominjanje Dragana Kovačevića i kluba u Slovenskoj u kojoj se, kako je rekao "vucaralo pola Plenkovićeve vlade".

- One su kontinuirano iznošenje pritisaka na rad DORH-a i Uskoka i hajka na članove vlade. Naravno da je su DORH i Uskok potpuno neovisni i ne miješamo se u njihove poslove. Mi nismo ti koje se unaprijed obavještava. te njegove teze puno više govore o njemu - rekao je premijer Plenković.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI 12 stvari koje otkrivaju da su Plenković i Milanović zapravo sličniji nego što to žele priznati

- Vidim da je spominjao nekakve opijate. On, ako ih i ne koristi, često su njegove izjave kao da je pod utjecajem opijata. Vidim da se jako gorljivo zanima za svoga znanca Dragana Kovačevića, očito ga to jako intrigira i zanima. Što se tiče Slovenske, nisam ja nego on išao u tu bužu u Slovensku – da se ne baci - dodao je premijer.

O situaciji u bolnici u Sisku, gdje su dvije pacijentice stavljene da leže u istom krevetu, a od kojih je jedna tog dana preminula, premijer je rekao da se okolnosti utvrđuju.

DUJMENOVIĆ ŠUTI O SLUČAJU Skandal u sisačkoj bolnici: Ravnatelj bi trebao reći je li jedna od žena s kreveta umrla

- Rekao sam i prije da to nije normalno - rekao je.

Dotakao se mogućeg štrajka sudaca te istaknuo da će ministar Ivan Malenica imati sastanak s njima.

- S naše strane je prisutna otvorenost i u našem mandatu su im povećane plaće. Ja ne viidm ni jedan razlog za štrajk ili govor o štrajku. Kao što ga nisam vidio ni kod liječnika. Treba realno staviti na stol koliko su rasle plaće zadnjih godina. Samo je osnovica narasla za 30 posto. Imamo rast i prosječne, i medijalne, i minimalne plaće - rekao je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Joza Prezaduzeni 27.04.2023.

    A ntiPaticni

  • petar10_1 24.04.2023.

    narcis

  • Car.Mrgud 24.04.2023.

    Može li se znati za koju ste mi pm opet, po stotisućiti puta maknuli komentar u kojem iznosim očite, evidentne i najistinitije činjenice? Činjenice poput te da bi ovaj oglabao rešetke već odavno u svakoj i malo sređenoj državi poradi svega zla kojeg je napravio ovoj jadnoj državi i narodu? Jasno je da ste i vi dio te agende, ali tada ukinite već jednom mogućnost komentiranja i barem nam prištedite vrijeme provedeno na tipkanje... barem nešto dobra od vas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare