To je to što me zanima!

Pred nama su pravi ljetni dani: Stiže prvi toplinski val, pripremite se na velike vrućine

Pred nama su pravi ljetni dani - većinom sunčani i vrući, ali ne i posve stabilni. Za subotu u ovom trenutku nema izdanih upozorenja
Vidi originalni članak

U subotu pretežno sunčano, poslijepodne u većini krajeva i vruće. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na istoku i jugoistočni. Na Jadranu ujutro burin, zatim južni vjetar i jugo. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, u gorju niža, a na Jadranu između 19 i 24 °C. Najviša dnevna uglavnom od 28 do 33 °C.

Za subotu u ovom trenutku nema izdanih upozorenja.

Od nedjelje, osobito sredinom idućeg tjedna, lokalno će biti pljuskova i grmljavine, moguće i izraženijih, a zbog daljnjeg porasta temperature u novome tjednu, na snazi opet upozorenje na toplinski val koji može utjecati na zdravlje. I na Jadranu od ponedjeljka upozorenje na vrućinu. Osim ponegdje vrlo vrućih dana, i noći će biti vrlo tople, osobito u urbanim središtima. Prevladavat će vedrina, samo povremeno uz umjeren sjeverozapadnjak, jugozapadnjak, za vikend i jugo, pa će i temperatura mora još malo porasti, mjestimice i iznad 26 stupnjeva.

VREMENSKA PROGNOZA Vraćaju se vrućine: Evo kakvo će vrijeme biti u petak i za vikend

- Idućih dana uz obilje sunca i sve višu jutarnju i dnevnu temperaturu zraka, za još pokoji stupanj porast će i temperatura mora. No početkom novoga tjedna na snazi će opet biti upozorenje na toplinski val koji može utjecati na zdravlje.

I u unutrašnjosti od utorka upozorenje na vrućinu jer će popodnevna temperatura ponegdje biti i iznad 35 stupnjeva. I ovdje će prevladavati sunčano, no neće biti posve stabilno. Uz lokalno jači razvoj oblaka u popodnevnim satima vjerojatni su pljuskovi i grmljavina, moguće i izraženiji, osobito na sjeverozapadu zemlje te u Gorskoj Hrvatskoj - prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.
 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Marija Magdalena 💓💓 06.07.2024.

    A kaj je bilo ovo do sad?

  • kobubreguloju 06.07.2024.

    Lakše podnosimo vručinu kad znamo kako brinu o nama. Evo bas danas se probudih ranom zorom.Nebo prekrasno plavo,sunce sija....Reko pomagajte. I,taman kad sam to pomislio desetine aviona uslišale moje molitve. Gore igraju križić kruzić. Ali je zato sada nebo sivkasto što spriječava da izgorim.Hvala vam od srca.

  • TaličniTom 06.07.2024.

    Kako prvi toplinski val!?? Pa već su bila dva!

Komentiraj...
Vidi sve komentare