To je to što me zanima!

PRATITE UŽIVO Kamere prate kaos koji donosi uragan Milton

Snažan uragan kategorije 4 stigao je do obale Floride i sa sobom donio obilnu kišu i snažne udare vjetra i do 250 km/h
Vidi originalni članak

Milijuni ljudi na Floridi bježe pred razornim uraganom Milton. Razorna oluja koja je već stigla do obale ove američke savezne države mogla bi biti najjača oluja u posljednjem stoljeću. Snažan uragan kategorije 4 stigao je do obale Floride i sa sobom donio obilnu kišu i snažne udare vjetra i do 250 km/h. 

PRATITE UŽIVO:

Milton prijeti samo dva tjedna nakon što je Floridu poharao uragan Helene i za sobom ostavio preko 200 mrtvih. Vlasti poslale upozorenja za hitnu i obaveznu evakuaciju. 

LET IZNAD OLUJE VIDEO Pogledajte kako izgleda grdosija od razornog uragana iz svemira: 'Ova oluja je sve veća'

Predsjednik Joe Biden u srijedu je upozorio da bi uragan Milton mogao postati povijesna oluja, pozivajući stanovnike Floride da se pridržavaju evakuacijskih naredbi.

- Čini se da će to biti oluja stoljeća. Mnoga naselja na putu uragana Milton nemaju ni trenutka predaha između Helene i Miltona, dvije povijesne oluje u samo dva tjedna - izjavio je Biden iz Bijele kuće.

MILTON DONOSI KAOS VIDEO Uragan sudnjeg dana: 'Probat ćemo naći neko sigurno mjesto u kući i preživjeti ovo'

Naglasio je da svi koji se nalaze na putu oluje trebaju "slijediti sve sigurnosne upute u sljedećih 24 sata". Istaknuo je da je to pitanje života ili smrti. 

PRATITE UŽIVO:

Razaranja po gradovima u Floridi već su krenula. Neke kuće su ostale bez krovova, ulice su pune srušenih stabala, prometnih znakova... Očekuje se da će šteta biti ogromna. Hrpa tornada hara dijelovima Floride. 

DRAMATIČNE SNIMKE VIDEO Uragan Milton 'udario' u obalu Floride: Udari vjetra su i do 250 km/h, sprema se potop

Nacionalna meteorološka služba izdala je 90 upozorenja na tornada u Floridi danas — više nego ikada prije u jednom danu.

Uragan Milton bit će toliko snažan da će prekriti gotovo sve plaže na zapadnoj obali Floride i tako trajno promijeniti obalu te američke savezne države, upozoravaju iz Geološkog istraživačog ureda Sjedinjenih Američkih Država

PRATITE UŽIVO:

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Antimor 09.10.2024.

    Nije vam Bog Andrej Plenković.

  • kingofthenews 09.10.2024.

    Samo da ne bude tuče!

Komentiraj...
Vidi sve komentare