To je to što me zanima!

Penava: Imamo 78 zastupnika, možda ni nećemo otkriti tko je to dok je tu 76 ruku zastupnika

Nakon raskola, Penava tvrdi da je gledajući kratkoročno DP osiromašeni, a dugoročno obogaćen. Osvrnuo se i na izjave Radića i Peternela te poručio kako oni "ostaju konzistentni u tome da lupaju gluposti".
Vidi originalni članak

Možda ni nećemo otkriti tko je dok je tu 76 ruku i stvar funkcionira, stabilna je i održiva.  Sve drugo su finese koje se događaju - kazao je Penava navodeći da se i on sam može otkriti na nekom od idućih glasanja.  Klub DP-a sada ima devet zastupnika, no Damir Biloglav najavljuje aktiviranje saborskog mandata što znači da u saborskim klupama pred kraj godine ne bi više bio njegov zamjenik Frane Tokić koji pripada Penavinoj struji. Ti potezom klub bi pao na osam zastupnika.  

Nakon raskola DP-a predsjednik Sabora Gordan Jandroković potvrdio je da vladajuća većina ima 77 ruku, a moguće je i 79, jer tu računa ruke bivših DP-ovaca koji su se svrstali na Radićevu stranku. Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava, tvrdi da imaju zacementirano 78 zastupnika. Tko je taj jedan više nije želio odgovoriti. 

KUD KOJI MILI MOJI Domovinski prebjezi: 'Radićevci' su napustili stranku, a neki kao Peternel su otišli i korak dalje

Nakon raskola, Penava tvrdi da je gledajući kratkoročno DP osiromašen, a dugoročno obogaćen. Osvrnuo se i na izjave Marija Radića koji nakon izlaska iz DP-a najavljuje osnivanje stranke, a dat će podršku vladajućoj većini, ističući kako je teško pohvatati što on sve priča. Podsjetio na kontradiktorne izjave Radića koji se smatra većinom i Peternela koji je smatra opozicijom.

- Ostaju konzistentni u tome da lupaju gluposti - rekao je Penava uvjeren da je cilj Radićeve ekipe dok su bili unutar DP-a održati stranku fragmentiranom  te onemogućiti bilo kakvo jačanje na desnom političkom spektru u zemlji.  Penava kaže da nakon raskola nije razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem, ali ne očekuje da će te ne očekuje da će zbog toga biti smanjen broj državnih tajnika niti ministara iz njegove stranke. Govorio je Penava i o porezu na nekretnine, dodavši kako se zalažu da se manje oporezuje rad, a više imovina. Smatra da porez ne treba plaćati na prvu nekretninu u kojoj se živi kao i na jednu vikendicu te da taj porez trebaju plaćati oni koji imaju velik broj nekretnina.

PLAKATI 'CRNO NA BIJELO' Radić osniva novu stranku: 'Imat ćemo svog kandidata za predsjednika, a to neću biti ja'

Kao gradonačelnik Vukovara, upozorio na problem praznih nekretnina, posebice stanova koji su većinom u zgradama, a u vlasništvu su države. Njih je oko 2000, kaže. Najavio je da će u razumnoj mjeri inzistirati da se država što prije rastereti tih nekretnina. Smatra i kako je država tu isto stradala jer je iste stanove obnavljala i po 6 do 7 puta. ​

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Cipelcug 12.09.2024.

    Najme dakle, svoje plaće ste složno i jednoglasno povećali. Kada će na dnevnom redu biti povećanje  minimalne plaće na 1.500,00 € neto??

  • razmislite 11.09.2024.

    Nije ni cudo sto je Slavonija skoro p prazna . Nije cudo sto svi mladi bjeze iz ove Drzave i daju sve od sebe u novim sredinama gdje su nasli postenje i mir. Sta nas treba cudit kada ovakvi likovi upravljaju ovom Druavom. Siguran sam da bi skoro pa svaki nas Politicar bio gladan kad bi moro zivjet samo jedan mjesec kao sto danas zivi skoro 80% gradjana ove Druave. Pohlepa je jaca od Moralne odgovornosti.

  • yocko 11.09.2024.

    Dabogda da ne bute imali njih trideset a ne 78.

Komentiraj...
Vidi sve komentare