To je to što me zanima!

Papa izrazio 'bol' i pozvao na prekid vatre na Bliskom istoku

Papa Franjo je u nedjelju u Bruxellesu izrazio "bol" zbog širenja sukoba na Bliskom istoku te pozvao na prekid vatre u Libanonu, Gazi i Izraelu i također poručio da ne smijemo zaboraviti "napaćenu Ukrajinu"
Vidi originalni članak

"Nastavljam s bolom i velikom zabrinutošću pratiti širenje i intenziviranje sukoba u Libanonu. Libanon je poruka, ali u ovom trenutku to je poruka patnje, a ovaj rat ima razorne učinke na stanovništvo: mnogo, previše ljudi i dalje umire iz dana u dan na Bliskom istoku. Molimo za žrtve, za njihove obitelji, molimo za mir", rekao je Papa na kraju mise na stadionu kralja Baudouina u Bruxellesu.

"Pozivam sve strane na trenutni prekid vatre u Libanonu, u Gazi, u ostatku Palestine, u Izraelu. Neka se taoce pusti na slobodu i dopusti dostavu humanitarne pomoći. Ne zaboravimo napaćenu Ukrajinu", poručio je Franjo.

Vjernike je pozvao da se zajedno s njim mole za mir "za napaćenu Ukrajinu, Palestinu i Izrael, za Sudan, Mjanmar i sve zemlje ranjene ratom".

IZ MINUTE U MINUTU Izrael je napao Hute u Jemenu. SAD tvrdi: Spremni smo poslati svoju vojsku na Bliski istok

Također je rekao da želi s nazočnima također podijeliti jednu vijest.

"Po povratku u Rim pokrenut ću proces beatifikacije kralja Baudouina: neka njegov primjer čovjeka vjere prosvijetli vladare. Molim belgijske biskupe da predano rade na toj kauzi", rekao je Papa.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • pipun mali 29.09.2024.

    lijepo se ispričao žrtvama pedofilije ali nije žrtvama otmice zato šta isprika ne košta 24 sata to niste pisali

  • razmislite 29.09.2024.

    Sveti Oce ti za koje molis mir svakodnevno ubijaju Katolike teroriziraju neistomisljenike moli se za nas tvoje Vjernike Amen

  • Prekobicnjak 29.09.2024.

    Vjera je opijum za potkapacitirani narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare