To je to što me zanima!

Ogorčeni ugostitelji na Hvaru najavili su protest: 'Sezona iza nas je propala, a prihodi loši!'

Hvar je uvijek bio i ostao turistička destinacija s opcijom zabave, kako za mlade tako i za starije goste – vibrantan mediteranski grad. Etiketirati ga kao “party destinaciju” je apsurdno, tvrde
Vidi originalni članak

Ogorčeni ugostitelji na Hvaru najavili su tihi protest u srijedu, 2. listopada. Simbolično su odlučili zatvoriti na jedan dan poslovne objekte u centru grada. Mirni protest bit će usmjeren prema izvršnoj vlasti, a apeliaraju i prema Gradskom vijeću, da donesu odluku koja će nam omogućiti normalan rad u narednoj sezoni.

GOTOVO S NOĆNIM ŽIVOTOM Nema više partija u Carpe Diemu: 'Ova odluka ima ozbiljan utjecaj na poslovanje'

- Sezona iza nas je neminovno propala, velikim dijelom zbog trenutnog zakona o zaštiti od buke, a prihodi su daleko lošiji od očekivanih. U uvjetima koji su nas zatekli, dugoročno poslovanje je neisplativo i neodrživo, dok je trenutni zakon o buci neprovediv - žale se hvarski ugostitelji.

Ističu da Grad i izvršna vlast imaju alate kojima je moguće postići zadovoljavajuće rješenje, po uzoru na, primjerice, Novalju ili Poreč.

RECEPTI ZA ZVIJEZDE Holivudska krema hrli u Gariful. Ribar Mijo: 'Luka Modrić si je sam ulovio ribu za ručak...'

- Hvar je uvijek bio i ostao turistička destinacija s opcijom zabave, kako za mlade tako i za starije goste – vibrantan mediteranski grad. Etiketirati ga kao “party destinaciju” je apsurdno. Party destinacije, poput Ibize ili Mykonosa, temelje svoju ponudu i prepoznatljivost na desecima klubova u kojima zabava traje danonoćno. U Hvaru to nije slučaj!

Uvođenjem reda, s naglaskom na kontroliranje javnih površina, a ne “lomljenjem stvari preko koljena” bez dugoročne strategije i promišljanja, neminovno vodi do transformacije Hvara iz atraktivne i živahne perjanice turizma u provincijsku spavaonicu.- navode.

Hvarski ugostitelji navode da bi posljedice po hvarski turizam u nadolazećim sezonama mogle bi biti nesagledive.

OSJEĆA SE PREVARENO Bijesna turistkinja s Hvara: Navukao me taksist. Platila sam mu, a onda saznala istinu...

- Sigurni smo i vjerujemo da uz dijalog postoji kompromisno rješenje kojim bi se zadovoljili svi, a kojim bi grad zadržao svoj status jedne od najkvalitetnijih hrvatskih turističkih destinacija, pri tome zadržavajući svoj ugled i dostojanstvo koji nepobitno zaslužuje - dodaju u priopćenju koje potpisuje ugostitelj Visko Visković, uz još deset navedenih ugostiteljskih objekata: Aloha Bar, Central Park Club Hvar, Kiva Bar, Lola Bar, Lime Bar, Nautica Bar, Seven Bar, Sidro Bar, Silk Street Food Hvar, Vintage Bar Hvar.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • SPALATO 1 03.10.2024.

    Nedaj bože da na Hvaru zazvone crkvena zvona eto ti crkve u stecaj

  • Antimor 02.10.2024.

    Što pričate, kako vas nije sram? Premijer Plenković je Hvaranin, pitajte njega!

  • MORTIIS 50 02.10.2024.

    Naravno,kada gostu tanjir obične juhe naplaćujete 9 eura.Neka vam je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare