To je to što me zanima!

Oglasio se otac preminule djevojke (16): Da su joj izvadili zub, to se ne bi dogodilo...

Unatoč dvjema operacijama, stanje djevojke se pogoršalo, a na kraju je bila zaražena s tri bakterije, što je dovelo do kobnog ishoda
Vidi originalni članak

Velika tuga u Sarajevu nakon što je 16-godišnja djevojčica preminula nakon stomatološkog zahvata u jednoj privatnoj klinici. Podsjetimo, djevojka je preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon operacije zuba.

Otac preminule djevojke tvrdi da je njegova kćerka preminula uslijed neadekvatnog stomatološkog tretmana. Prema njegovim riječima, nakon što joj je zubar popravio zub, primijenio lijekove i propisao antibiotik, njeno zdravstveno stanje se ubrzo nakon zahvata zakompliciralo.

'NISAM TO JOŠ DOŽIVIO' Stomatolog Davor Ćurković o smrti djevojke nakon vađenja zuba: 'Može biti više uzroka...'

Otac je za Telegraf.rs ispravio netočnu informaciju da je djetetu izvađen zub, ističući da bi to spriječilo komplikacije.

- Da su joj izvadili zub, to se ne bi dogodilo - rekao je.

Objasnio je da je stomatolog zatvorio pokvaren zub i rekao da će biti u redu, propisavši antibiotik. Nakon toga, otvorio je zub i savjetovao hladne obloge, zakazavši sljedeći tretman za devet dana.

UŽAS U BIH Djevojka (16) preminula u Sarajevu nakon operacije zuba

Nažalost, djevojka idući tremin nije dočekala. Ona je posjetila stomatologa 30. rujna, a već 2. listopada primljena je u bolnicu. Sljedećeg dana uslijedila je prva operacija.

Otac naglašava da se infekcija proširila na pluća i srce, što je dodatno zakompliciralo situaciju. Unatoč dvjema operacijama, stanje djevojke se pogoršalo, a na kraju je bila zaražena s tri bakterije, što je dovelo do kobnog ishoda.

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo pokrenulo je istragu kako bi utvrdilo okolnosti.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Prekobicnjak 17.10.2024.

    Upaljen zub treba otvoriti da izađe gnoj van i liječiti antibioticima injekcijama pencilina direktno u laluku (lampu, međimurski).

  • sanjica81 16.10.2024.

    Privatnici samo muzu ljude zato se i zavuklo na tooliko tretmana a zapravo je dosta privatnika šlamperaj a ljudi idu bez obzira...sućut obitelji

  • Ocean13 16.10.2024.

    Nisam stomatolog, ali mislim da se upaljen zub ne smije zatvarati plombom, a otvaranje istog je poželjno zbog istjecanja gnoja..

Komentiraj...
Vidi sve komentare