To je to što me zanima!

Norveška pjevačica neće čitati bodove na Eurosongu zbog rata u Gazi: 'Otvorite oči i srce...'

Pjevačica Alessandra Mele svoju je odluku pojasnila u video poruci objavljenoj u subotu na Instagramu, kao razlog navevši izraelske operacije u Pojasu Gaze
Vidi originalni članak

Nekoliko sati prije početka finalne večeri Eurosonga, norveška spikerica koja čita dodijeljene bodove, povukla se i odustala od predviđenog zadatka koji je trebala obaviti u ime svoje zemlje. 

Pjevačica Alessandra Mele svoju je odluku pojasnila u video poruci objavljenoj u subotu na Instagramu, kao razlog navevši izraelske operacije u Pojasu Gaze.

"Ondje je u tijeku genocid", rekla je 21-godišnjakinja na engleskom jeziku. "Otvorite oči. Otvorite srce. Neka vas ljubav dovede do istine."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alessandra (@alessandram02)

Eurovizijski moto "Ujedinjeni glazbom" razlog je zbog kojega se bavi muzikom, rekla je Mele, dodavši da su "to trenutačno samo prazne riječi."

Pjevačica, koja ima i talijanske korijene na prošlogodišnjem je Eurosongu pjesmom "Queen of Kings" osvojila peto mjesto za Norvešku za koju je nastupila.

ZA NAVIJANJE Smiksajte koktel Baby Lasagna

Očekuje se da će Alessandru Mele zamijeniti voditeljica Ingvild Helljesen s javne televizije NRK.

Po informacijama NRK-a i švedske televizije SVT krizni sastanak nakon Meleine odluke održan je u švedskome gradu Malmöu, gdje se događaj i održava.

Predstavnici Irske, Švicarske i Grčke ranije danas nisu sudjelovali u tradicionalnoj probi parade zastava zemalja finalistica. Irkinja koja nastupa kao Bambie Thug više je puta dosad kritizirala sudjelovanje izraelske pjevačice Eden Golan.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Prekobicnjak 11.05.2024.

    Tako mlada a već zadojena mržnjom ?

  • 03041 11.05.2024.

    Ma to je odavno politika i sad kad se ona umješala Izraelka pobjeđuje 100%, ako nije politika onda je LGBT a tu je favorit Velika Britanija

  • tico123 11.05.2024.

    ovo treba zabraniti jer ovo više nije eurosong kak ga nazivaju već politički song znam da me buduu sad popljuvali i stavili na listu odstrijela al meni nebitno jer ne plačaju oni mene već mi njih tak da mi nebitno totalno

Komentiraj...
Vidi sve komentare