To je to što me zanima!

'Nema tako velikog spomenika kojim bi Kerum sprao grijehe'

Hrvoje Tomasović (HSP) rekao je da podržavaju inicijative za spomenike Tuđmanu i Ivanu Pavlu II. Prikazali su optužnicu za šverc šećera kako bi demantirali Keruma
Vidi originalni članak

Splitski HSP-ovci odlučili su javnosti podastrijeti optužnicu s Općinskog suda u Splitu protiv Željka Keruma prema kojoj je za Domovinskog rata prodavao švercani šećer za BiH. Prema njoj, splitski je poduzetnik u svibnju i lipnju 1993. godine kupio pošiljku šećera od M. Č. (51) bez dokumentacije, prodao ga nepoznatim kupcima, a prodaju nije evidentirao u poslovnim knjigama.

- Kerum je tijekom rata dok su drugi ginuli, ostajali bez nogu, preprodavao švercani šećer. U tri je navrata kupio 75.000 kilograma šećera po 0,8 maraka, a prodao ga za 1,1 DM i pribavio dobit od najmanje 28.000 kuna. On je to priznao, a sve je otišlo u zastaru, sve je nestalo. Njemu se ne može ponovo suditi jer je već suđen i pojeo vuk magarca - zaključio je dr. Hrvoje Tomasović, čelnik HSP-ovog ogranka u Splitu koji je optužnicu dao u javnost kako bi demantirao Keruma da ga lažno optužuje.

Inače, HSP podržava Kerumove inicijative da se u Splitu postave spomenici Franji Tuđmanu i papi Ivanu Pavlu II, braniteljima i hrvatskim brigadama, no, ne i Isusu na Marjanu.

- Ne postoji dovoljno velik spomenik Isusu koji gradonačelnik može napraviti da spere svoje grijehe. Ima boljih mjesta za spomenik Isusu, kao što je naše idejno rješenje za Katalinićev Brig. Kerum zna da ga u zaštićenom prostoru park šume Marjan ne može postaviti jer treba mijenjati PUP, GUP, tražiti dozvole, već se tako igra s vjerskim osjećajima građana. Na Katalinku to može napraviti sutra - poručio je Tomasović.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • bobi2 09.07.2011.

    E ljudi moji da vam je KERUM PREMIJER države puno bi bolje živila ta sirotinja i gradani opčenito samo HRVATSKA robuje politici a gradani poslušni robovi kojima se lako manipulira jer se boje svega novoga .al dok se got ne ohrabre robovat če i siromašit..ljuudi ka KERUM su potrebni NARODU ma koliko got to nekom zvučalo čudno..

  • Iveq 09.07.2011.

    ko vam je kriv što ste ga izabrali za gradonačelnika

  • hogar0071 07.07.2011.

    Koliko košta Isus?

Komentiraj...
Vidi sve komentare