To je to što me zanima!

Muke s turistima: Cijela obitelj naručila četiri 'fete' pršuta...

FELACIJOM DO CUGE: Ugostitelji i turistički radnici iz Dalmacije opisali su najbizarnije anegdote s turistima. A bilo je svega, od bježanja da ne bi platili račun, žderanja otrovnih riba do seksualnih igrica pred publikom...
Vidi originalni članak

Kazala je kako namjerava ručati i desetak minuta temeljito pregledavala što nudimo. Složila sam joj nadstolnjak, pribor za jelo i čekala narudžbu. Zatim je odvažno naručila dvije fete kruha, maslinovo ulje, čašu vode, kup leda i pet kriški limuna, rekla nam je iskusna splitska konobarica.

Vremešna Britanka prije nekoliko dana u splitskoj staroj gradskoj jezgri u zalogajnici si je složila obrok od četiri kune.
Britanka je dobro znala da su začini i ulje besplatni uz obrok, kao i da se limun ne naplaćuje. Nije joj smetalo niti da zauzima stol drugima, a radi se o objektu koji živi od lokalnih gostiju.

Četiri dekagrama pršuta

- Dogodi se da sjedne po četvero turista i da jedan naruči pivo dok ostali gledaju kako pije. Sjela nam je nedavno četveročlana obitelj, negdje iz istočne Europe, i naručila četiri dekagrama pršuta. No ubrzo su vidjeli da je tolika količina jedva za sendvič, pa su ipak pojačali narudžbu - kazala nam je konobarica. Svakakva iskustva sa stranim gostima ima splitski konobar Raul Bašić (43). U ugostiteljskim objektima radi već 26 godina, služio je Čehinjama vruće kamilice sa šlagom, ljutio se na grupe od 15 Talijana koji zauzmu kafić da pojedu sendviče i iskoriste blagodati WC-a, a naruče dvije kave. No Bašića od svega najviše uzrujavaju bjegunci neplatiše.

- Posluživao sam par Slovaka. Kad je iznos stigao do oko 1000 kuna, djevojka se iskrala iz WC-a i nestala, a njezin momak je naručio još jedno piće, pričekao da se okrenem te i on ispario. Nasreću, naišao je sin. Opisao sam mu ih. Ugledao ih je kraj ribarnice i nazvao me te sam ih tako pronašao i naplatio račun - prisjetio se Bašić.

Splitski chef Antonio Topčić, koji je radio u mnogo restorana od Trogira do Podstrane, kaže da najčešće obitelji naruče jednu porciju, a obrok poprave besplatnim kruhom, začinima i vodom.

- Nedavno je muški gay par iz inozemstva naručio dva bifteka s prilogom, a zatim su se zbog nečega posvađali usred restorana. Jedan je ustao i otišao, a drugi je pobjegao kad je shvatio da će morati platiti oba obroka. Bilo je i tragikomičnih situacija u restoranu u kojem sam prije radio. Kolega bi znao jednu pizzu spremati za 12 Kineza. Slično mi se dogodilo kad je pet Čeha naručilo jednu porciju sira, no stalno su tražili da im konobar donosi kruh, koji se nije naplaćivao, i vodu iz slavine – ispričao je Topčić. Neobičnih zgoda ovog je ljeta bilo i na brodovima koji turiste voze po uvalama srednjodalmatinskih otoka. Mladi Australac s društvom je boravio na malom jedrenjaku uoči Ultre. U jednoj uvali na Čiovu ulovio je ribu koju nikad dotad nije vidio.

Ulov ga došao glave

- Cijelo društvo Australaca izljubilo je ribu, a glavni ribolovac ju je, ponesen uspjehom, stavio i u usta. Problem je bio što je to bio otrovni pauk. Glava mu je za tren otekla, imao je problema s disanjem, moglo je biti i gore. Odmah smo pokrenuli brod i krenuli s Čiova prema Splitu, trebalo nam je vremena da stignemo do bolnice. Dobio je pomoć, a glava mu je bila od trovanja izobličena još tjedan dana i na kraju nije takav htio otići na festival – ispričao nam je brodski zaposlenik. Ovog ljeta na istom je brodu ljepuškasta Amerikanka azijskog podrijetla gostima za piće pružala oralni seks, ali ne iz neimaštine nego da skrati vrijeme na krstarenju.

Idi na 24sata

Komentari 314

  • kukumar12 23.08.2017.

    ne razumim ove komentare na cijene. ako vam je skupo, odete u ducan kupite i skuhate doma. netko kaze prsut tisucu kuna? u studenca je 120. tko to od domacih jede u restoranima, pogotovo u skupim restoranima na turistickim lokacijama? di god sam bio u svitu u elitnim destinacijama hrana je bila skupa i nije bila kvalitetna, i opet su restorani puni. a u Splitu po centru i Palaci stvaro ima dobrih restorana koji odlicnu spizu kuhaju. skupo je, ali ne vidim zasto je to bitno.

  • JosipElectroadict 23.08.2017.

    Fascinantno je da nigdje nisam dobio besplatan kruh kojeg oni ovdje tako naglasavaju, a negdje ga cak i moras trazit inace ga nedobijes uopce!!!

  • NK NK 22.08.2017.

    Ajde ne serite. Ako nemate novca za restoran ima u gradu i hrpa dućana. Cijenu određuje vlasnik. Vaše je da je prihvatite ili ne. Uvjek i svagdje je postojao različit raspon cijena. Tu bi se jebali za deset petnajst kuna više, a negdje vani se kurčite nebi li se na fejsu vidjelo da se loče kava pod Eiffelovim tornjom ili crkvom Svetog Marka, dok gutate govna od 10 Eura. Jebeš i narod i ljude kojima je sve sveto samo svoje nevalja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare