To je to što me zanima!

Mladi pripadnik OSRH-a bori se za život nakon stravične nesreće na A1: 'Ključno je idućih 48 sati'

Ozlijeđeni muškarac, Osječanin (43), nije životno ugrožen, a državljanka Francuske puštena je na kućnu njegu. I dalje se ne zna tko je smrtno stradali vozač BMW-a
Vidi originalni članak

Mladi pripadnik Oružanih snaga RH zadobio je teške opekline u stravičnoj nesreći koja se u utorak dogodila na autocesti A1 na odmoruštu Mosor Jug kod Omiša. Liječnici se i dalje bore za njegov život.

- Radimo sve u našoj moći, u najboljoj jedinici, pri klinici za anesteziju. Intenzivno liječenje se pruža i nadam da ćemo vam dati više informacija u sljedećih četrdeset osam ili sedamdeset dva sata - rekao je za Dnevnik.hr Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijama KBC-a Split.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, za sada još nepoznati vozač BMW-a 428i švedskih registarskih oznaka se zaletio u agregat za točenje goriva, nakon čega je izbio požar. Smrtno je stradao, dok su ozlijeđeni djelatnik MORH-a, još jedan muškarac i državljanka Francuske. 

Osječanin u gorućem automobilu na A1 spasio vlastitu obitelj

Ozlijeđeni muškarac, Osječanin (43), nije životno ugrožen, a državljanka Francuske puštena je na kućnu njegu. I dalje se ne zna tko je smrtno stradali vozač BMW-a. Iako je Osječanin zadobio teške tjelesne opekline, bio je dovoljno priseban da svoj Porsche odveze nekoliko stotina metara dalje i tako spasi živote svojoj obitelji koja je bila u automobilu, a koji je kasnije u potpunosti izgorio.

- Nije moj sin heroj, on je spasio svoju obitelj. Sve što je imao bilo mu je u tom automobilu. On je samo iz vatre spasio obitelj što bi svatko normalan napravio - poručio je otac Osječanina koji se nalazi u splitskoj bolnici, piše SiB.net.

VIŠE JE OZLIJEĐENIH Strava na A1: Auto se zabio u benzinsku postaju, tri auta su izgorjela, jedan čovjek poginuo

Krnić je za Dnevnik Nove TV objasnio zbog čega su opekline izrazito opasne. 

- Gube jako puno tekućine preko kože i samim time su izloženi dodatno velikoj šansi teških infekcija i septičkih stanja. To je naravno samim time za život ugrožavajuće stanje - pojasnio je.

Gašenje ovog požara bio je poseban izazov vatrogascima, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik u HAC-u Mile Ročak za Dnevnik.hr. Kad su vatrogasci došli na mjesto nesreće, sve je bilo u plamenu i bilo je nemoguće vršiti spašavanje.

AUTO UDARIO U BENZINSKU 'Muškarac iz nesreće na A1 bori se za život. Nema dokumente, i dalje čekamo da se netko javi'

- Tri vozila su bila u razbuktaloj fazi požara i to su ogromne količine topline. Temperature su veće od 200 stupnjeva. Nama je samo preostalo gašenje s mlazovima pjene i uspješno smo, u desetak minuta, ugasili požar. Da je dojava kasnila, da smo mi kasnili, ovoga iza nas ne bi bilo - dodao je.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da će identitet utvrditi temeljem međunarodne policijske suradnje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Smik 05.09.2024.

    Slijedeća dva tjedna su ključna.

  • blacknight 05.09.2024.

    ...temperature su vece od 200 stupnjeva....???? to nije sigurno rekao jer temperature pri takvom pozaru mogu biti i priblizno temperaturama taljenja. 200 stupnjeva ja napravim u pecnici bez otvorenog plamena

  • TVP 04.09.2024.

    Ključno je da se jasno kaže razlog nesreće i nečija odgovornost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare