To je to što me zanima!

Vatrogasci spasili bebu iz auta u Osijeku: 'Vani je +30°C! Dijete je bilo oznojeno i uznemireno'

Temperatura zraka tada je u Osijeku bila 31,1 °C. Do našega dolaska dijete je u automobilu bilo više od 15 minuta, bilo je oznojeno i uznemireno - ispričao je zapovjednik JVP-a Goran Ivković
Vidi originalni članak

Vatrogasci su spasili šestomjesečno dijete iz automobila u četvrtak predvečer u Osijeku. Prolaznici su uočili bebu i odmah alarmirali policiju i vatrogasce. Temperatura zraka tada je u Osijeku bila 31,1 °C, prema podacima Državnog hidrometerološkog zavoda. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nisam mogla doći k sebi, jer se već davno upozorava na to da se djeca nipošto ne ostavljaju u automobilu - ispričala je za SiB jedna Osječanka dodajući da je ubrzo na mjesto događaja uz vatrogasce, dojurila i hitna pomoć te policija.

Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka dojavu je zaprimila u 19.03 sati, a na mjesto događaja stigli su u 19.07 sati. Brzom intervencijom vatrogasci su uspjeli u nešto više od 60 sekundi specijalnim alatom otvoriti vrata na vozačevoj strani. 

EKSTREMNE VRUĆINE U Dubrovniku u 6 sati 32,7 °C! Danas najgori dan toplinskog vala, pogledajte temperature

- Zatekli smo dijete na suvozačkom mjestu u automobilu marke BMW 3. Od majke smo čuli kako se šestomjesečno dijete igralo s ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa. Do našega dolaska dijete je u automobilu bilo više od 15 minuta, bilo je oznojeno i uznemireno - ispričao je zapovjednik JVP-a Goran Ivković. Prozor na automobilu nije bio spušten. Istaknuo je da ne samo da se dijete nije smjelo samo naći u automobilu već nipošto nije smjelo biti niti na suvozačevoj strani.

Stručne službe još jednom upozoravaju građane da ne ostavljaju djecu ni životinje u parkiranom vozilu!

 

Idi na 24sata