To je to što me zanima!

Kiša, grmljavinsko nevrijeme i olujni udari juga duž Jadrana: Na snazi alarm za cijelu zemlju!

Meteoalarm je na snazi zbog grmljavinskog nevremena diljem zemlje i jakih, do olujnih, udara juga duž cijelog Jadrana
Vidi originalni članak

Službeno je stigla jesen, a mnogi su iskoristili posljednji sunčani vikend i visoke temperature prije nove promjene vremena na plaži i u moru.

UŽIVALI NA STIJENAMA Ma tko kaže da je ljeto gotovo? Pogledajte scene iz Rovinja...

Od ponedjeljka se očekuje naoblačenje i kiša, dok će u utorak kiša biti obilnija, uz mogućnost nevremena. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Još u ponedjeljak će u većini krajeva djelomice, na jugu i na istoku ponegdje biti pretežno sunčano. Mjestimična kiša padat će uglavnom na sjevernom Jadranu, osobito navečer i u noći, pronozira Državni hidrometeorološki zavod. 

Ujutro ponegdje u unutrašnjosti može biti kratkotrajne magle. Puhat će većinom slab vjetar, mjestimice umjeren južni, dok će na Jadranu jačati jugo. Najniža jutarnja temperatura bit će između 7 i 12, na Jadranu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura varirat će između 21 i 26 °C.

Pretežno oblačno vrijeme uz povremena sunčana razdoblja obilježit će utorak. Povremeno će padati kiša, lokalno će biti i grmljavine, osobito u prvom dijelu dana. Na području Jadrana očekuju se izraženiji pljuskovi i obilnije oborine. 

KIŠA, MOGUĆE I NEVRIJEME Stiže nova promjena vremena

Vjetar će puhati slab do umjeren iz jugozapadnog i južnog smjera, dok će na Jadranu u noći i ujutro puhati jako jugo s mogućim olujnim udarima. Tijekom dana vjetar će prolazno okrenuti na jugozapadnjak i zapadnjak. Jutarnje temperature će se kretati od 10 do 15 °C, a na Jadranu između 15 i 20 °C, dok će najviša dnevna temperatura dosezati od 20 do 25 °C.

Cijela Hrvatska u utorak je pod žutim meteoalarmom koji označava potencijalno opasno vrijeme. Meteoalarm je na snazi zbog grmljavinskog nevremena diljem zemlje i jakih, do olujnih, udara juga duž cijelog Jadrana.

Kišovito će biti i u srijedu, dok će se oborine zadržati uglavnom na sjevernom Jadranu i tijekom četvrtka. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, dok će na Jadranu prevladavati jugo, koje će u prvom dijelu utorka i u četvrtak biti jako. Tijekom utorka vjetar će ponegdje privremeno okrenuti na jugozapadnjak. Temperature će ostati stabilne i tople za ovo doba godine.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • željko202 23.09.2024.

    Čim je Vakula reko neče biti ništa strašno jedan mali pljusak od 10 minuta i to je to strašno grmljavinsko nevrijeme najavljeno 😅😅😅

  • Casa de papel 23.09.2024.

    Prestanite sijati strah i stvarati paniku u narodu...dosta ste nas je*ali sa izmišljenom Coronom i silili na cijepljenje...😡💩💩💩

  • ninicaZj09 23.09.2024.

    Ja na putu,ko mogu stranci mogu i ja pa makar po kiši 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare