To je to što me zanima!

Izrael krenuo u napad na Hezbolah u Libanonu, uputili apel ljudima: 'Sklonite se!'

Izraelska vojska počela je izvoditi nove napade na položaje Hezbolaha u Libanonu u ponedjeljak nakon što je otkrila da se proiranska skupina priprema napasti Izrael, rekao je vojni glasnogovornik
Vidi originalni članak

Glasnogovornik kontraadmiral Daniel Hagari rekao je da je Hezbolah godinama skrivao oružje, uključujući krstareće projektile, u kućama i zgradama diljem južnog Libanona. Pozvao je stanovnike Libanona da se drže podalje od tih mjesta.

Hagari je medijima na brifingu pokazao snimku iz zraka onoga što je opisao kao operativce Hezbolaha koji pokušavaju lansirati krstareće projektile iz civilne kuće u Libanonu, te izraelski napad koji je uslijedio nekoliko trenutaka prije lansiranja.

VOJNE AKCIJE NISU RJEŠENJE UN upozorava na 'neizbježnu katastrofu' na Bliskom istoku

"Hezbolah vas ugrožava. Ugrožava vas i vaše obitelji", rekao je Hagari.

Na pitanje novinara o mogućem izraelskom kopnenom upadu u Libanon, Hagari je rekao da će se učiniti "sve što je potrebno" kako bi se evakuirani stanovnici sjevernog Izraela sigurno vratili svojim domovima.

'Sklonite se iz opasnih zona'

Izraelska vojska pozvala je civile u Libanonu da napuste područja u kojima djeluje Hezbolah, upozoravajući da će uskoro "pokrenuti opsežne precizne napade" protiv te iranske militantne skupine širom zemlje, nakon što je identificirala planove za raketne napade velikih razmjera prema Izraelu.

- Pozivamo stanovnike libanonskih sela da obrate pažnju na poruke i upozorenja koje objavljuje IDF i da ih se pridržavaju - rekao je glasnogovornik IDF-a, kontraadmiral Daniel Hagari, na konferenciji za novinare. 

- Savjetujemo civilima iz libanonskih sela koja se nalaze u i pored zgrada i područja koje Hezbollah koristi u vojne svrhe, poput skladišta oružja, da se odmah sklone iz opasnih zona radi vlastite sigurnosti - dodao je i rekao da će ista upozorenja biti poslana izravno stanovnicima Libanona.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Diesele90 23.09.2024.

    Zaboravljate, da nije bilo mira na balkanu dok nije HV Banja Luci iskljucila struju. Ponekad se jednostavno mora u boj za mir.

  • Hrvatska na strani pravde 23.09.2024.

    Iran čeka dok napravi još koju nuklearnu, a onda će ih podijeliti Jemencima, libijcima, Sirijcima i Libanoncima. Zato se Iran, kao ni Libanon još nemože uvući u totalni konflikt.

  • purgersirokibrijeg 23.09.2024.

    Podrška Izraelu,znači ovi smiju iz libanona-hezbolah napadati,huti iz Jemena,ali kada iz Iraka.Znaći da su te zemlje uz Iran direktno umiješane u sukob i zato po un konvenciji Izrael ima pravo na odbranu i udaranje po ciljevima u tim zemljama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare