To je to što me zanima!

Izrael bombardirao džamiju i školu u Gazi, poginulo najmanje 24 ljudi, preko 90 ranjenih

Izraelska vojska priopćila je da je izvršila „precizne napade na teroriste Hamasa“ koji su djelovali unutar zapovjednih i kontrolnih centara
Vidi originalni članak

Najmanje 24 osobe su poginule, a 93 ranjene u nedjelju u izraelskim zračnim napadima na džamiju i školu u kojima su smještene raseljene osobe u Pojasu Gaze, priopćio je ured za medije vlade Gaze kojim upravlja Hamas.

Napadi na džamiju i školu u blizini bolnice Al-Aksa u Deir al-Balahu u središnjem Pojasu Gaze dogodili su se u trenutku kada se bliži prva godišnjica rata između Izraela i palestinske militantne skupine Hamas u enklavi.

Izraelska vojska priopćila je da je izvršila „precizne napade na teroriste Hamasa“ koji su djelovali unutar zapovjednih i kontrolnih centara u školi Ibn Rušd i džamiji Šuhada al-Aksa u području Deir al Balaha u središnjoj Gazi.

IZ MINUTE U MINUTU Godišnjica sukoba u Gazi: Izrael bombardirao džamiju koja je služila kao sklonište. 24 mrtva

 Najnovije krvoproliće u desetljećima starom izraelsko-palestinskom sukobu započelo je 7. listopada 2023. kada je Hamas napao južni Izrael, pri čemu je prema izraelskim podacima ubijeno 1200 osoba, a 250 je zarobljeno kao taoci.

Prema ministarstvu zdravstva Gaze, u vojnom napadu Izraela na Gazu koji je uslijedio ubijeno je gotovo 42.000 Palestinaca. Raseljeno je 2,3 milijuna ljudi u enklavi, a napada je izazvao i krizu gladi te je doveo do optužbi za genocid na Međunarodnom sudu koje Izrael poriče.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Vlad 06.10.2024.

    Korištene džamija, škola i bolnica za teroističke napade je veći zločin nego uništavanje istih. Ratno Pravo zabranjuje napad na vjerske ili slične objekte ali ako ih se koristi za ratne svrhe to postaju legitimni ciljevi. Glavna odgovornost je na onima koji koriste te objekte i civile /što je upitno/ za "živi štit".

  • vilim1234 06.10.2024.

    Izraelcima je i bio cilj da pobiju sto vise zena i djece ,gori su od nacista

  • knjiga_otkrivenja 06.10.2024.

    Izrael je genocidna država. Izgubili su bilo kakvu simpatiju iz 2sv.rata. Ovako su se i nacisti ponašali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare