To je to što me zanima!

Bježite u hlad! Cijela Hrvatska u crvenom! 'Pržiona' na +38°C!

Meteorolozi upozoravaju građane da se zaštite od toplinskog vala
Vidi originalni članak

Gotovo cijela Hrvatska je pod crvenim alarmom u četvrtak zbog ekstremno visoke temperature. Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju građane da se zaštite od toplinskog vala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 U srijedu je bio vrhunac toplinskog vala, a za gotovo cijelu Hrvatsku označena je najveća razina opasnosti zbog velikih vrućina.

Kako prognoziraju meteorolozi, u četvrtak će biti pretežno sunčano, u većini krajeva vrlo vruće.

U unutrašnjosti će biti nestabilno, a poslijepodne su uz jači razvoj oblaka lokalno mogući pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije, a navečer na sjeveru zemlje. 

KOBNO ZA DJECU Ne ostavljajte djecu u autu: Na suncu je već za jedan sat 68°C

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 38 °C.

Meteorolozi prognoziraju pretežno sunčano vrijeme i narednih dana, uz veliku i vrlo veliku opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje.

Dani će biti vrući i vrlo vrući, a noći tople, posebice na obali i vrlo tople. Neće biti posvuda stabilno, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu lokalno su vjerojatni pljuskovi s grmljavinom, češće u unutrašnjosti, u subotu moguće i izraženiji.

TOPLINSKI VAL Hrvatska se 'crveni', pale se alarmi: I sutra nas čeka pržiona, popodne moguć i pokoji pljusak

Puhat će slab, ponegdje do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, u nedjelju sjeveroistočni. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • sky linee 11.07.2024.

    Samo 38?pa bokte ljeto je nije 48

  • Prekobicnjak 11.07.2024.

    Sabor treba donijeti jednoglasnu odluku protiv ovih pržiona na + 38 na više.

  • Morana2907 11.07.2024.

    Prestrašno je to koliko panike i straha pokušavate usaditi u ljude. I prije su temperature ponekad prešišale i 40° pa nitko nije radio dramu. Ljudi, uživajte u ljetu, a mainstream medijima ne vjerujte (skoro) ništa! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare