To je to što me zanima!

DOK-ING s njemačkim divom udružuje snage - proizvodit će besposadne borbene sustave

Hrvatska tvrtka DOK-ING i njemački obrambeni koncern Rheinmetall potpisali su u ponedjeljak u Berlinu Sporazum o razumijevanju o osnivanju zajedničke tvrtke u sektoru proizvodnje besposadnih borbenih i neborbenih sustava
Vidi originalni članak

"Ovo partnerstvo predstavlja značajan iskorak za našu obrambenu suradnju i unaprijedit će obrambenu industriju i kapacitete unutar Europske unije", rekao je ministar obrane Ivan Anušić koji je nazočio potpisivanju sporazuma u prostorijama Veleposlanstva RH u Berlinu.

Kako je priopćeno, sklapanjem strateškog partnerstva DOK-ING će proširiti svoju ponudu besposadnih robotskih sustava i u borbeni segment i segment borbene potpore.

"DOK-ING i Rheinmetall, dva vodeća europska dobavljača u svom području udružuju snage u provedbi izazovnih projekata", rekao je Bjoern Bernhard, direktor Rheinmetall Vehicle Systems Europe.

POTPISALI PISMO NAMJERE Detalji vojne nabave: Ukrajini stari tenkovi, Hrvatska kupuje 50 Leoparda, oglasio se Anušić

Predsjednik nadzornog odbora DOK-ING Vjekoslav Majetić je rekao kako je uvjeren da će današnje potpisivanje sporazuma "izrasti u dinamično partnerstvo".

DOK-ING se prošle godine našao u središtu interesa njemačke javnosti kada su njegova vozila za razminiravanje razmatrana za borbu protiv sve češćih šumskih požara u Njemačkoj na područjima na kojima su se nekad nalazili sovjetski vojni poligoni te su još uvijek minirana.

DIPLOMATSKI SKANDAL Anušić rekao kako Mađari žele hrvatski teritorij, veleposlanika su pozvali na hitni sastanak

Ministar obrane Ivan Anušić je u ponedjeljak u Berlinu s njemačkim kolegom Borisom Pistoriusom potpisao pismo namjere o nabavci tenkova Leopard 2A8 koje proizvodi Rheinmetall.

Zauzvrat bi Hrvatska Ukrajini trebala poslati 30 tenkova i 30 oklopnih vozila sovjetske tehnologije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare