To je to što me zanima!

Holding nam otkrio koliko su povlaštenih karata prodali: Prvih dana neće davati kazne

Iz ZG Holdinga kažu kako se na više od 1600 znakova nalaze oznake blokova
Vidi originalni članak

Pa što je ovo?! Ovo je suludo, ne znam koji je pametnjaković ovo smislio, ljutito je subotu ujutro novi režim naplate parkiranja u Zagrebu komentirao Petar. Novo blokovsko parkiranje na javnim parkiralištima s naplatom za korisnike povlaštenih parkirališnih karata počelo je u subotu, a postojeće zone dijele se na blokove za stanare s povlaštenim kartama. Od subote je počela i naplata parkiranja u nekim gradskim ulicama u kojima je do sada nije bilo. Glavna značajka blokovskog parkiranja je to što povlaštene parkirališne karte više neće vrijediti za cijele postojeće parkirališne zone nego za samo jedan od blokova unutar zone. Iz zagrebačke gradske uprave ističu da vlasnici oko 10 posto automobila registriranih u Zagrebu imaju povlaštene uvjete parkiranja u odnosu na ostale građane.

- Najviše me ljuti to što ću morati kupovati dvije karte, a ja, primjerice, imam jedan auto - rekao nam je Mirko, koji je automobil parkirao u centru.

Njegova supruga kratko je samo dobacila da je novi način parkiranja prevelik udarac za njihove umirovljeničke džepove te da će se nešto morati promijeniti.

VELIKI VODIČ KROZ ZAGREB Od danas parkirajte u svom bloku! Mnogi građani bijesni! Donosimo vam sve detalje

- Vrlo je velika gužva, ne mogu se uopće voziti, ne mogu naći parking, ovo nije normalno što je naš gradonačelnik napravio - komentirala nam je Ana.

S druge strane, jedan od biciklista rekao je da se svi malo trebamo prilagoditi. Zagreb ima 23 parkirališna bloka i oni će se odnositi na povlaštene parkirališne karte, a ostale karte za javna parkirališta s naplatom i dalje će se kupovati po zonama. Korisnicima koji će nakon 26. listopada imati važeću povlaštenu parkirališnu kartu ona automatski prestaje vrijediti za parkirališne zone te počinje vrijediti za parkirališni blok prema njihovoj adresi boravišta/prebivališta. Na više od 1600 znakova nalaze se oznake blokova.

- Korisnici koji u sljedećim danima žele promijeniti blok u koji su automatski prebačeni, ili im istječe valjanost njihove mjesečne/godišnje PPK (povlaštene parkirališne karte, op. a.), trebat će proći novu autorizaciju, u kojoj će podnijeti odgovarajuće dokaze o adresi prebivališta/boravišta te prometnu dozvolu - rekli su nam iz Holdinga.

BLAGDAN SVIH SVETIH Planirate na groblje? Zagreb uvodi poseban režim prometa već od subote, ovo su sve upute

Otkrili su i kako su u subotu do 15 sati prodali ukupno 754 povlaštene "blokovske" parkirališne karte.

- Trenutno nemamo podatke o izdanim dnevnim parkirališnim kartama, no u prvim danima primjene novih uvjeta ostavit ćemo vremena za prilagodbu dosadašnjim korisnicima PPK, koji nam se, ako za to bude potrebe, mogu obratiti za storno DPK (dnevne parkirališne karte, op. a.) u slučaju da im bude naplaćena unutar susjednih blokova - zaključili su u subotu iz Holdinga. 

Stanari za prvu zonu plaćaju 13,30 eura

Cijena mjesečnih povlaštenih parkirališnih karata za prvu zonu 13,30 eura mjesečno, za drugu zonu 5,30 eura, te za treću zonu 3,30 eura.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • ŽAC FERRY 27.10.2024.

    Svi vi koji zagovarate više korištenja javnog prijevoza,pk,bilo bi u redu...ali DA MI JE VIDJETI i jednog vlasnika nekog obrta,direktora neke firme koji ima nekoliko desetaka tisuča eura plaču ako ne i više,sa službenim autom audijem ili nekom drugom pilom,da će neko od njih koristiti javni prijevoz,ili još bolje da će neko takav ići na posel biciklom!!!! Hahaha...ILI SVI ILI NIKO...

  • Povišica od dve iljade 26.10.2024.

    Proguglajte UP2030 pa će vam senfova svaka odluka biti malo jasnija.

  • crna riba 26.10.2024.

    veliki parking bi trebao biti van centra ali zato češći i jeftiniji grad. prijevoz

Komentiraj...
Vidi sve komentare