To je to što me zanima!

FSB Racing Team: I mi imamo našu formulu na Silverstoneu!

Studenti strojarstva ispričali su se curama i obiteljima što su ih zanemarivali zbog bolida. Za izradu bolida utrošili su više od 50.000 radnih sati te 350.000 kuna
Vidi originalni članak

Nakon dvije godine silnog rada mladi mozgovi iz studentskih klupa dovršili su bolid, koji će nas predstavljati na prestižnoj utrci.

Studenti okupljeni oko FSB Racing Teama, hrvatske momčadi Formule student, u utorak na Zagrebačkom velesajmu predstavili su svoj bolid FSB-RT03 Likos. Bolid je treća generacija Formule student kojim sudjeluju na prestižnom studentskom natjecanju fakulteta tehničkih znanosti. Natjecanje se održava diljem Europe, a najprestižnija utrka je na britanskom trkalištu Silverstone.

- Provodili smo dosta vremena u garaži i ponekad smo zanemarivali naše roditelje, prijatelje i cure, no imali su razumijevanja za nas - kazao je Filip Degoricija, jedan od članova tima. Ovo će biti treći odlazak FSB Racing Teama u Silverstone, gdje su bili i 2006. godine te s bolidom Kuna osvojili 35. mjesto. Godinu dana kasnije s bolidom Ris bili su 48.

S obzirom na dosadašnje iskustvo i primjenu novih tehnologija, Likos bi, kažu, trebao ostvariti najbolji rezultat. 

Od 0 do 100 km/h treba mu 3,2 s

Likos ima motor yamahe yzf-r6 obujma 600 ccm. teži 230 kg, ima 6 brzina, a sprint do stotke postiže za 3,2 sekunde. limitirana mu je brzina na 160.

Za izradu utrošili više od 50.000 sati

FSB Racing team čini 30 članova. Za izradu bolida utrošili su više od 50.000 radnih sati te 350.000 kn koje su dobili od različitih sponzora.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Baraxp 20.04.2012.

    brko1 ! aj pliz ne drobi i ne širi dezinformacije s tim da su iz rijeke jer to je ovdje u ZG a znam sve o tome jer mi stari tamo radi tako da ne lupetaj ;)

  • izazov 20.04.2012.

    Vec postoji nova formula za izvor slobodne snage koja moze zamjenuti strojeve sa eksplozinim gorivom i moze zamjeniti rakete koje nose u svemir satelite, ubuduce sami sateliti ce se moci uzdici u visine prema svemiru sa svojom vlastotom snagom koju sam satelit proizvodi. Ubuduce sateliti ce moci da se udalje vani iz suncanog prostora i da nastave putovati izmedju zvijezda kroz mracne prostore u nasoj mlijecnoj stazi, ujedno sateliti ce moci da odputuju iz nase mlijecne staze vani u slobodni prostor svemira koji ima jaki prijenos mase.

  • vojs_of_rizn 19.04.2012.

    Bik te j***o kaj tu vredi 350000 kn, to su si valjda obračunali i dnevnice XD

Komentiraj...
Vidi sve komentare