To je to što me zanima!

Dujić komentirao zašto je išao na policiju: 'Dobili smo ozbiljne prijetnje. Išli smo to prijaviti'

Šef Hrvatskih šuma gostovao je na televiziji te je komentirao zašto je bio sa suprugom na policiji i zašto se sastao s načelnikom PU šibensko-kninske u jeku afere 'nakaze'
Vidi originalni članak

Nediljko Dujić gostovao je na Dnevniku Nove TV gdje je rekao da nije utjecao na ništa. 

- Kategorički odbijam bilo kakve pozive, urgiranje, to je danas lako provjerivo. U današnje doba, uz ovu tehnologiju, lako je provjerljivo institucijama je li Nediljko Dujić nekoga zvao ili se sastajao s nekim. Je li utjecao na nekog, ja kategorički tvrdim da nit sam utjecao nit sam sudjelovao - rekao je Dujić.

Dodao je da ga zanima jedino da institucije kažu istinu o svemu ovome. 

HALO, NAČELNIČE? Imali ste sudar ili nešto trebate prijaviti? Evo brojeva načelnika. Zovite ih. Tako to rade HDZ-ovci

- Volio bi da nisam trebao bit u policiji, u ponedjeljak smo bili i ja i supruga. Na kućnu smo adresu dobila dva ozbiljna prijeteća pisma i išli smo to prijaviti. Unutra se navodi da će likvidirati i istrijebiti ja i obitelj, da će nam se srušiti kuća, baciti bombe. Glavno je tko kompromitira ovu istragu, to su vrlo ozbiljne prijetnje, stvaraju nelagodu i za mene i obitelj - otkrio je šef Hrvatskih šuma.  

Isto tako, za Telegram je ustvrdio da nije bio s načelnikom šibenske policije "nego ga je nazvao i tražio informaciju kako se podnosi kaznena prijava”.

AFERA NAKAZE HDZ-ovac Nediljko Dujić sastao se sa šefom mlade policajke koja je prijavila njegovu kćer!

Istaknuo je i kako s očitovao da želi aktivno sudjelovati u Istrazi. 

- Sve ono što sam triba reći prilikom prijave sam kazao' policiji, istraga traje, ne mogu o tome. Vrlo je teško ciljano kazati, odakle te prijetnje dolaze, one su ozbiljne i vrlo teške, i izazivaju nelagodu kod moje djece, ja sam svjestan toga da obavljam funkciju predsjednika Uprave velike državne tvrtke, ali ne vidim nijedan razlog zašto bi se netko treba prijetiti meni ili bilo kojem građaninu RH na takav način - rekao je Dujić. 

Ponovio je kako se ispričao hrvatskoj javnosti zbog dernjave s požarišta, i kako kaže takav način komunikacije nije primjeren.

- Uzmimo u kontekst okolnosti, ne želim braniti, neprimjereno je, ali u kontekstu događaja ta dva dana požara koji je bio u dvorištu, svi ljudi ne reagiraju na isti način - rekao je.

MOĆNA OBITELJ DUJIĆ VIDEO Ovako je krenula afera nakazne države: Oni mogu sve, a njima nitko ne može ništa...

Isto tako komentirao je i odbačenu prijavu protiv svoje kćerke, točnije špekulacije da prijava odbačena zbog toga što je druga kćerka zaposlena na šibenskom ODO-u.

- To apsolutno ne može bit točno. Istina je da moja druga kćerka radi tamo, ali na građanskom odjelu. Ničim nije mogla, niti je utjecala na ishod te prijave. Mi bismo čak voljeli da se to nije odlučivalo na šibenskom, naš je interes i dobro je da je državni odvjetnik prebacio, da se otkloni sumnja, ako postoji odgovornost, odgovarat će oni koji je počinio eventualno djelo. Ali da se apsolutno otkloni bilo kakva sumnja da je netko nešto napravio da bi pomogao' bilo komu - rekao je šef Hrvatskih šuma. 

- Apsolutno ne vidim nijedan razlog zašto bi trebao dato ostavku jer sve teme koje su se pojavile na kraju imaju epilog da tu nema nikakvih djela koja bi se posli kršila sa Zakonom. Ako se pojavi bilo koje djelo koje se kosi sa Zakonom, sigurno da mi neće nitko davat nalog ili sugerirat da više obnašam ovu funkciju. Ja mislim da uredno radim ovaj posao', sva ta potencijalna djela koja su se pojavljivala, stara su preko 30 godina, nema ni prekršajne ni kaznene odgovornosti, ja mislim da idu samo s ciljem, dobro ste rekli, predsjednik sam Uprave Hrvatskih šuma, da nisam predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, ja mislim da se takve stvari nikad ne bi pojavile u javnosti - dodao je. 

TOMISLAV KLAUŠKI Dujići i demografija: Koliko je HDZ-ovaca među onih 300 tisuća iseljenih i neuhljebljenih?

Novinarka ga je upitala i je li zbog svega morao razgovarati sa stranačkim šefom i premijerom Andrejom Plenkovićem.

- Ja sam ponosan što sam u HDZ-u, što sam osniva' HDZ, što sam 35 godina u ovoj stranci i ostat ću i dalje u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Premijer Plenković i svi nadležni znaju da nema nikakvih potencijalnih situacija koje bi mogle ići u smjeru bilo kakve odgovornosti. Da sam ja čist pred Zakonom - odgovorio je i dodao da je s premijerom često u komunikaciji zbog poslova koje obnašaju. 

- Ja sam osjetio potrebu nakon tih požara da iznesem svoju stranu priče, ne samo predsjedniku Plenkoviću, svim ostalim kolegama, vrlo je bitno da se obje strane priče iznesu - zaključio je Dujić. 

Podsjetimo, Nediljko Dujić, HDZ-ov šef Hrvatskih šuma, sastao se s načelnikom Policijske uprave šibensko-kninske Sandrom Santinijem i to u jeku afere 'nakaze'. Oči javnosti na cijelu obitelji Dujić usmjerila je njegova najstarija kći Anna kada je krajem srpnja ove godine tijekom požara u Ićevu urlala u televizijske kamere te vrijeđala vatrogasce i policiju. Dujić je kod načelnika policije došao, prema saznanjima Telegrama, u trenutku kada je PU šibensko-kninska već zaprimila odluku o odbačaju kaznene prijave što ju je protiv Dujićeve kćeri podnijela mlada šibenska policajka.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • nina0401 17.10.2024.

    trunuli svi u najvecim mukama nakaze

  • ado2306xy 17.10.2024.

    Eeeeeee moj narode tugo moja ovaj HDZ eov grešnik je uništio Hrvatske Šume na tisuće kubika drvne mase propalo, istrunilo žalosno zar ne gospodine Ministre Dabro.

  • mateus pituralo 17.10.2024.

    šta očekivati od adz ove lopuže samo laži i izmišljotina priča priče koje se ne mogu provjeriti

Komentiraj...
Vidi sve komentare