To je to što me zanima!

CEZIH opet pao: 'Osposobili smo ga, ali moguće su još poteškoće'

Digitalni sustav preko kojeg se izdaju uputnice i recepti morao je ići u u trodnevni remont nakon čega se trebao vratiti u pogon. No on se nije vratio pa je bilo problema
Vidi originalni članak

Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske (CEZIH) preko kojeg se izdaju recepti i uputnice opet je pao nakon što nije radio od petka do ponedjeljka zbog radova na migraciji sustava.

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje su rekli kako je sustav je osposobljen, ali i kako su u idućih par sati moguće poteškoće u radu.

POTREBNI RADOVI CEZIH će morati u remont. Po uputnice i recepte idemo kod doktora: 'Imat ćemo problema'

- Danas od jutarnjih sati uočene su poteškoće u radu sustava CEZIH (Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske) zbog kojih pojedini dijelovi sustava nisu bili dostupni. Nakon radova, koji su trajali od petka 26.7. 2024. do ponedjeljka 29.7. 2024., trenutno je u tijeku optimizacija rada sustava na novoj platformi uslijed čega je došlo do navedenih problema. Uspostava rada sustava na novoj platformi zahtjevan je tehnički proces te se ispričavamo svim korisnicima sustava, kao i osiguranicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na današnjim poteškoćama - priopćili su. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare