To je to što me zanima!

Bivši vatrogasac iz Splita upao u probleme s kockom pa pljačkao. Dobio 5 i pol godina zatvora

Sve je počelo 4. listopada prošle godine, kad je ušao maskiran u kiosk u Splitu te uz prijetnju pištoljem otuđio novac. 28. listopada je uz prijetnju pištoljem pokušao otuđiti novac iz kioska u Solinu
Vidi originalni članak

Muškarac (34) koji je bio bivši pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Split, osuđen je na pet i pol godina zatvora zbog niza pljački koje je počinio krajem prošle i početkom ove godine, javlja Dalmatinski portal.

Počeo je pljačkati zbog ovisnosti o kocki u koju je upao nakon prometne nesreće, a kako je priznao kaznena djela koja su mu se stavljala na teret, suđenje je okončano vrlo brzo. 

Teretili su ga za pet razbojništva, jedno razbojništvo u pokušaju, razbojničku krađu i tešku krađu, a uhitili su ga u veljači ove godine. Uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela, tom prilikom je predan pritvorskom nadzorniku. 

ZBOG OPASNOSTI Zaštitaru (47) koji je usmrtio provalnika (36) u Zagrebu određen jednomjesečni pritvor

Sve je počelo 4. listopada prošle godine, kad je ušao maskiran u kiosk u Splitu te uz prijetnju pištoljem otuđio novac. 28. listopada je uz prijetnju pištoljem pokušao otuđiti novac iz kioska u Solinu. 

Potom je 10. veljače ušao u punionicu plinom u Solinu i ukrao novac. Pet dana kasnije je iz poslovnice za otkup zlata u Splitu otuđio artikle. 17. veljače je ukrao novac iz trgovine u Splitu. Pretposljednju pljačku je izvršio 20. veljače, kad je ukrao novac s benzinske pumpe u Splitu. 

Sljedećeg dana je ušao maskiran s pištoljem u ruci u prodavaonicu u Kaštelima. Iz kase za kojom se nitko nije nalazio je ukrao novac. Kad je izašao iz objekta, držeći pištolj u ruci, zaprijetio je građaninu koji ga je pokušao zaustaviti. Međutim, policajci su ga ubrzo nakon toga uhitili. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • stjepan bobinec šumski 25.07.2024.

    Trebalo bi zabraniti reklamiranje i oglašavanje casina i kladionica,pa bi barem mali dio problema bio riješen. Ako je kocka ovisnost,koji k...c reklamiraju na tv po cijele dane kladionice i kasina,zabraniti to kao sto je zabranjeno i reklamiranje cigareta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare