To je to što me zanima!

Američki dužnosnik: Izrael kreće u kopnenu operaciju u Libanonu

Operacija bi bila manja od izraelskog rata protiv Hezbolaha 2006. i bila bi usredotočena na eliminaciju militantne infrastrukture uzduž granice kako bi se uklonila prijetnja izraelskim pograničnim zajednicama, navode
Vidi originalni članak

Izrael planira ograničenu kopnenu operaciju u Libanonu koja bi mogla uskoro započeti, rekao je Izrael Sjedinjenim Državama, izvještava Washington Post pozivajući se na američkog dužnosnika koji je želio ostati anoniman.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Operacija bi bila manja od izraelskog rata protiv Hezbolaha 2006. i bila bi usredotočena na eliminaciju militantne infrastrukture uzduž granice kako bi se uklonila prijetnja izraelskim pograničnim zajednicama, rekao je dužnosnik.

PRIJETI SVEOPĆI RAT Nema mira na Bliskom istoku: 'Izraelci će vjerojatno ući i svojim tenkovima u Libanon’

Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Noel Barrot ponovno je u ponedjeljak pozvao Izrael da ne poduzima nikakvu kopnenu invaziju na Libanon, dodajući da će Francuska pojačati svoju potporu libanonskoj vojsci.

NEMA RASPOREĐIVANJA BORACA Iran: 'Nećemo se suprotstaviti Izraelu. Palestina i Libanon imaju dobar kapacitet i snagu'

- Ja (...) pozivam Izrael da se suzdrži od bilo kakvog kopnenog upada i da prekine vatru. Pozivam Hezbollah da učini isto i da se suzdrži od bilo kakve akcije koja bi mogla dovesti do regionalne destabilizacije - rekao je Barrot novinarima tijekom posjeta Libanonu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mislim 30.09.2024.

    Je ne razumijem svijet kako bi to izgledalo da se kaže ne ratujemo mi protiv Izraela već protiv njihove vojske koja je za nas nelegalna jer tako Izrael smatra svaku organiziranu vojnu skupinu iz susjedstva i onda sve ruši i ubija jer im ameri sve doturaju , to što ginu i civili čija je to vojska to je kao slučajno nek je se odreknu a iz tog je naroda ta vojska pa nije s neba spala za Izrael bi bilo naj bolje kad bi ovi samo spuštali glave i trpili njhov teror a svijet je pokvaren ustvari političari kao nemojte a ovamo sastrene govore samo dajte i onda Evropa kuka kako ima jako puno migranata koji dolaze , pa svaki normalan čovjek želi sačuvati glavu a oni koji to neće oni ostaju i ratuju i kad ti neki migranti vide šta Evropa radi onda se dešavaju teroristički napadi od ljudi koji skuže dvoličnos Evropljana a tamo negdje nemaju više nikog jer ih je neki pobio zato što ima čim i svi su uz njega a to je ovaj put Izrael tamo a ovamo Rusija netreba zaboravit da dosta zemalja podržava Ruse

  • Heil Shitler 30.09.2024.

    Prije nekih 35-40 i možda još koju godinu više, dok sam išao u osnovnu školu isto je bio aktuelno izarelsko udaranje po Libanonu i Bejrutu. Ovi su valjda taman sve popravili i novo izgradili da im ovi divljaci opet sve poruše. Ispada da u prosjeku svakih 20 godina se Izrael bori protiv Hezbolaha i Hamasa, i to iskoristi da poruše čitav taj komšiluk!

Komentiraj...
Vidi sve komentare