Najbolje povrće i voće na Dolcu kupuje se kod Snježane Polić, riba dolazi od utorka do subote te je ponedjeljkom najslabiji izbor svježe ribe, a najukusniji se čvarci - tanki, hrskavi i nemasni - prodaju u mesnici Kod Kinfe.
To je malen postotak onoga što urednica web-stranice Friško s placa Ljiljana Pišpek Mlinarić zna o ponudi tržnice. Svakog prodavača poznaje po imenu, a iz dana u dan šeta između štandova i pomno proučava ponudu o čemu potom obavještava posjetitelje svoje stranice. - Uvijek si postavim pitanje - bi li prodavač sam jeo ono što prodaje? Ako je odgovor da, tamo ću za sebe i svoju obitelj, ali i za svoje klijente, kupovati i ja. Sličnim se kriterijem vodi i Željka Klemenčić, urednica portala Mrvica.hr., u potrazi za proizvođačima koji se hranom bave iz strasti i ljubavi, a ne zbog profita.
Ljiljana je u potragu za dobrom hranom krenula nakon bezuspješne potrage za poslom, a kao vrsna poznavateljica ribe odlučila je tržištu ponuditi uslugu kupnje najbolje ribe koja se tog dana nađe na tržnici. Posao je dobro krenuo te je pomalo s ribe prelazila na ostale namirnice, a zbog susretljivosti i znanja danas je znaju svi kojima je potraga za ukusnim i svježim namirnicama hobi ili posao.
- Sve informacije o Dolcu zna Ljiljana - otkriva nam Željka Klemenčić.
Njih se dvije slažu o tome da je dobra hrana jednostavna.
>>> Više pročitajte u 24sataExpressu