To je to što me zanima!

Zdravo i ukusno: Napravite tart s lososom i špinatom i uživajte

Za ukusan tart najvažnije je prhko tijesto i kalup koji mu daje specifičan okrugli izgled niske torte. Ovo tradicionalno francusko jelo može se pripremiti i u slatkoj i u slanoj verziji
Vidi originalni članak

Priprema je jednostavna i ne zahtijeva posebno kulinarsko umijeće.Možete se igrati s raznim okusima, a ova kombinacija lososa i špinata je kada poželite nešto zdrava, a ukusno pojesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

250 g brašna, 2 prstohvata soli, 150 g maslaca, po potrebi 1 žlica hladne vode; nadjev: 300 g filea svježeg lososa, 250 g mladog špinata, 2 mlada luka, 2 režnja češnjaka, 2 žlice maslinova ulja, 3 jaja, 100 g svježeg sira, 200 ml kiselog vrhnja, 150 g gaude, 1/4 žličice kurkume, žličica soli, svježe mljeveni papar

RECEPT DANA Nemate ideju za lagani obrok: Napravite pizzu-focacciu i tako razveselite svoje ukućane

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za tijesto, umijesite ga, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev. Izrežite losos na manje komade. Luk narežite na kolutiće, češnjak protisnite. Na maslinovu ulju pržite luk dvije minute, dodajte losos i nastavite pržiti još 2-3 minute. Dodajte češnjak i špinat, malo posolite i pirjajte tek toliko da špinat povene. Maknite s vatre i ostavite da se hladi. U drugoj zdjeli pomiješajte svježi sir, kiselo vrhnje, gaudu i jaja. Dodajte ohlađenu smjesu od lososa i špinata, pomiješajte, dodajte kurkumu, svježe mljeveni papar i po potrebi još posolite. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte, premjestite u kalup za quiche, dno nabodite vilicom i po tijestu rasporedite pripremljeni nadjev. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180°C.

SAVJETI SLASTIČARKE IZ SPLITA Tajne pripreme slastica od jagoda i recepti: 'Za Fraisier tortu dobro ohladite kremu'

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare