Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko sat i pol.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Mješavinu povrća noć prije stavite u vodu. Luk isjeckajte i dinstajte na ulju, dodajte češnjak. Dodajte narezanu mrkvu i celer, još malo miješajte te dodajte ocijeđeno povrće i miješajte nekoliko minuta. Zatim dolijte tekućine. Posolite, popaprite, začinite crvenom paprikom i mješavinom začina. Ubacite list lovora. Po potrebi dolijevajte tekućine. Konzerve tune ocijedite i stavite u zdjelu. Začinite limunovim sokom, malo maslinova ulja i paprom. Grahorice usitnite štapnim mikserom da dobijete gustu masu, dodajte tunu i umutite bjelanjke. Dodajte krušne mrvice i brašno po potrebi da se zgusne. Velikom žlicom uzimajte smjesu i stavljajte u srednje vruće ulje te pržite s obje strane dok ne postanu hrskave.
Sastojci:
50 g crvene leće, 50 g ječma, 50 g slanutka, 50 g šarenoga graha, tri mrkve, jedan luk, 2 režnja češnjaka, celerov list, lovorov list, sol, svježe mljeveni papar, mješavina suhih začina, crvena paprika, maslinovo ulje, tuna iz konzerve, 2 bjelanjka, krušne mrvice, brašno, 2 kapi limunova soka, 2 dl ulja