To je to što me zanima!

Zbog ‘Noine arke’ svi dolaze fino jesti u Biograd na Moru

15-ak ugostitelja iz Biograda, koje je okupila Turistička zajednica i klub gastro znalaca Gastronaut, nakon gotovo godinu dana istraživanja i edukacija, predstavilo je nove jelovnike temeljene na kunjki
Vidi originalni članak

Sirove, skuhane, na žaru ili pečene, spremljene na buzaru, u rižotima, tjesteninama i salatama - kunjke su delicija gurmanima koji traže potpuni i nepatvoreni okus mora. Pašmanski kanal stoljećima je stanište kolonija ovih školjki, na njima su othranjeni brojni naraštaji, a biti kunjkar, kažu, nije nimalo lako. Kunjke su s trpeza restorana i konoba potiskivale komercijalne i uzgajane vrste školjki. Povremeno su u prošlom stoljeću znale neobjašnjivo nestati, a zanemarivane su i zbog ponešto žilavijeg mesa. No, valja ih znalački pripremiti jer osim što sažimaju raskošan i snažan okus mora, nude i brojne zdravstvene benefite.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare