To je to što me zanima!

Zapečena tjestenina s pancetom

Iako malo dugotrajniji recept za pripremu s više dijelova pripreme, ova tjestenina sa zapečenom pancetom i Edamerom je pravi 'comfort food' idealan za dane kad nešto treba probuditi vaša osjetila
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g penne ili druga tjestenina po ukusu
  • 200 g sira Edamera
  • 250 g pancete
  • 3 jaja
  • 5 jušnih žlica kiselog vrhnja

Umak:

  • maslinovo ulje
  • 1 veliki ljubičasti luk

  • 2 češnja češnjaka
  • 1 konzerva sjeckane rajčice 
  • pola čajne žličice šećera
  • pola čajne žličice soli
  • papar
  • svježi peršin i bosiljak po želji

Priprema:

U vruću slanu vodu stavite kuhati tjesteninu dok ne postane al dente. U šalici pomiješati jaje i vrhnje te ostavite sa strane dok se tjestenina ne skuha.

Nasjeckajte luk i protisnite češnjak te ih stavite na zagrijano maslinovo ulje u tavicu. Dodajte sjeckanu rajčicu, bosiljak i peršin te prstohvat soli i pola čajne žličice šećera. Prokuhajte, maknite s vatre i ostavite da se malo prožme.

BEZGLUTENSKA PREHRANA Recepti za prefinu hranu bez glutena koja pomlađuje: 'Ključ je u planiranju i organizaciji'

Iscijedite tjesteninu i stavite ju u viši i manji pleh za pečenje koji ste prije namastili. Dodajte smjesu jaja i vrhnja i dobro promiješajte.

Upalite pećnicu i stavite da se zagrije na 200 Celzijevih stupnjeva. 

Nasjeckajte pancetu te naribajte sir. Oboje dodajte u tjesteninu i još jednom dobro promiješajte. Stavite peći na 15-ak minuta.

VRLO BRZA PRIPREMA Osvježavajući recepti za salate od tjestenine koji su idealni za toplije dane: Gotove su za tren!

Nakon 15-ak minuta (kad vidite da se tjestenina malo zapekla) izvadite tjesteninu iz pećnice i prelijte ju sa umakom od rajčica i začina. 

Vratite u pećnicu još 5 do 10 minuta da se malo zapeče. Ukrasite svježim listićima bosiljka.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zuleboi 29.04.2022.

    Mmm jedva cekam ovo probati

  • Nap* 29.04.2022.

    To je tesko za veceru bolje tjestenina s povrcem

Komentiraj...
Vidi sve komentare