To je to što me zanima!

Zapečena brokula sa slaninom, parmezanom i finim njokima

Ovo jelo odličan je izbor jer je u isto vrijeme vrlo ukusno i prepuno vitamina i minerala. Za pripremu treba manje od sat vremena, a slanina i parmezan dat će jelu posebnu aromu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • veća brokula
  • manja cvjetača
  • 70 g maslaca
  • 100 g slanine
  • 50 g brašna

RECEPT Zapečene prokulice sa špekom

  • mlijeko
  • 2 dkg parmezana
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • 400 g njoka od krumpirova tijesta 

Priprema:

Očišćenu i na komade izrezanu brokulu i cvjetaču stavite kuhati u kipuću slanu vodu. Nakon par minuta, blanširanu  brokulu ocijedite i stavite na malo bešamel umaka u posudu za pečenje.

Pospite sjeckanom slaninom, posložite kuhane njoke i prelijte sve preostalim bešamelom.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° C, oko deset minuta. Kad se zažuti posipajte parmezanom, prelijte vrućim maslacem i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare