To je to što me zanima!

Začinjeni Negroni - napravite ovaj ukusan jesenski koktel

Ovaj koktel osmislila je stručnjakinja za pića Kaitlyn Stewart kao topliju verziju klasičnog talijanskog Negronija, savršenu za hladnije mjesece
Vidi originalni članak

Začinjeni Negroni je koktel blago gorkog okusa, pripremljen od Camparija, slatkog vermuta i gina koji je pojačan cimetom, zvjezdastim anisom i klinčićem. Poslužuje se s kriškom naranče posutom cimetovim prahom kako bi se naglasile citrusne i začinske note u piću.

Ovaj koktel osmislila je stručnjakinja za pića Kaitlyn Stewart kao topliju verziju klasičnog talijanskog Negronija, savršenu za hladnije mjesece.

Budući da se gin infuzira samo 12 sati, začinski okusi nisu prejaki, a za blaži okus, preporučuje se smanjiti vrijeme infuzije prema vlastitom ukusu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako gorki Campari uravnotežuje slatkoću vermuta, dodavanje malo pjenušca može pomoći u uravnoteživanju intenzivnijih okusa i omekšati koktel. Kao u Negroni Sbagliatu, Prosecco omekšava Negroni, a citrusne note u vinu ističu se u kombinaciji s Camparijem.

Što čini Začinjeni Negroni posebnim?

Negroni je klasičan koktel od tri sastojka, u kojemu se svi sastojci miješaju u jednakim omjerima. Začinjeni Negroni zadržava omjere klasičnog Negronija, ali dodaje dodatnu aromu kroz gin sa začinima.

Ovaj koktel naglasak stavlja na ravnotežu. Campari daje gorčinu koja naglašava biljne okuse u ginu, dok slatki vermut dodaje blage, zemljane note i dozu slatkoće koja omekšava ostale sastojke.

Za pripremu veće količine pića, idealne za druženje, koristite po jednu šalicu gina, Camparija i slatkog vermuta. Kombinirajte  alkoholne sastojke s 3/4 šalice vode prije hlađenja koktela kako bi se postigla blaga razina razrjeđenja, kao da je pojedinačni koktel miješan s ledom prije posluživanja.

PREHRANA SA SVRHOM Kako smiriti mučnine i što jesti dok se liječite od raka dojke

Sastojci:

Gin sa začinima

  •     1 šalica gina
  •     1 štapić cimeta
  •     1 cijeli klinčić
  •     1 mahuna zvjezdastog anisa

Začinjeni Negroni

  •     30 ml gina infuziranog začinima
  •     30 ml slatkog vermuta
  •     30 ml Camparija
  •     30 ml pjenušca, opcionalno
  •     1 kriška naranče
  •     Prstohvat cimeta

ZANIMLJIVE TRADICIJE 11 praznovjerja o kuhanju i hrani koje sigurno niste znali: Zašto pušemo svjećice na torti...

Priprema:

  •     Pripremi gin sa začinima: Pomiješaj gin, štapić cimeta, klinčić i zvjezdasti anis u hermetičkoj posudi. Ostavi na sobnoj temperaturi dok se gin ne infuzira, otprilike 12 sati.
  •     Procijedi gin kroz sitno cjedilo u veći vrč; izvadi začine.
  •     Pripremi koktel: Kombiniraj gin infuziran začinima, slatki vermut i Campari u čaši za viski napunjenoj ledom. Promiješati i dodati pjenušac.
  •     Ukrasiti koktel kriškom naranče posutom mljevenim cimetom, piše Food and wine.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare