To je to što me zanima!

Zaboravite na Aperol: Jagoda spritz je hit, a imamo i recept

Dobro promiješajte i na kraju zataknite polovicu jagode na vrh čaše za dekoraciju. Možete dodati i listić mente. Uživajte u ljetnom okusu. Možete napraviti i samo verziju s limunom
Vidi originalni članak

Vrijeme je za hladne koktele, a pored klasičnog Aperol Spritza, koji je hit zadnjih sezona, sve više dolaze varijacije na temu. Ako ste ljubitelji jagoda, onda će za vas biti idealan koktel koji kombinira prosecco, jagode i tonik.

POGLEDAJTE VIDEO: Mojito je star preko 500 godina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U visoku čašu prvo stavite led, a zatim dodajte 4 cl limoncella. Ubacite nekoliko narezanih jagoda i ulijte prosecca, tako da sve skupa bude nešto manje od pola čaše. Zatim ulijte tonik.

UGASITE ŽEĐ I OSVJEŽITE SE Dobro je zagrijalo, a mi imamo recepte za super hladne napitke

Pazite da vam ostane još mjesta za sirup od jagode, koji dodajete zadnji. Dovoljno je tek pola čaše za rakiju. Dobro promiješajte i na kraju zataknite polovicu jagode na vrh čaše za dekoraciju. Možete zataknuti i listić mente. Uživajte u ljetnom okusu.

Ako više volite samo limun, nemojte dodati jagode i sirup od jagoda, nego će samo biti dovoljni limoncello, tonik i prosecco. Umjesto jagoda dodajte krišku limuna i možete iscijediti još malo soka limuna za intenzivniji okus. Po želji dodajte listove mente. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 04.07.2024.

    super,svida mi se

Komentiraj...
Vidi sve komentare