U smjesu možete dodati i naribanu tikvicu, samo pripazite da je dobro ocijedite od viška vode kako kolač ne bi bio gnjecav. Također, u ovaj kolač se može dodati i šunka ako ne možete bez mesa
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 poriluka
- 2 žlice maslaca
- 5 žlica maslinova ulja
- šalica (od 2 dl) kukuruzne krupice
- šalica brašna
- 2 1/2 žličice praška za pecivo
- šalica jogurta
- 2 mozzarelle
- 3 jaja
- žličica tucane paprike
- po prstohvat soli i papra
Priprema:
Na zagrijanom maslacu pirjajte na srednje jakoj vatri tanko narezan poriluk oko 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Umutite jaja s maslinovim uljem i jogurtom te dodajte naribanu mozzarellu.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sol, papar i mljevenu papriku. U mješavinu s brašnom ulijte smjesu s jajima i dobro promiješajte. Ulijte smjesu u okrugli kalup za tortu i pecite 30 do 35 minuta na 190°C.
Savjet: U smjesu možete dodati i naribanu tikvicu. Pripazite da je dobro ocijedite od viška vode kako kolač ne bi bio gnjecav. Osim vegetarijanske verzije, u slanu tortu mogu se dodati i komadići šunke.