To je to što me zanima!

Za prste polizati: Isprobajte slani kolač od poriluka i sira

U smjesu možete dodati i naribanu tikvicu, samo pripazite da je dobro ocijedite od viška vode kako kolač ne bi bio gnjecav. Također, u ovaj kolač se može dodati i šunka ako ne možete bez mesa
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 poriluka
  • 2 žlice maslaca
  • 5 žlica maslinova ulja
  • šalica (od 2 dl) kukuruzne krupice
  • šalica brašna
  • 2 1/2 žličice praška za pecivo
  • šalica jogurta
  • 2 mozzarelle
  • 3 jaja
  • žličica tucane paprike
  • po prstohvat soli i papra

RECEPT Odlična poslastica u čaši: Spoj mascarponea i prefinih jagoda

Priprema:

Na zagrijanom maslacu pirjajte na srednje jakoj vatri tanko narezan poriluk oko 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Umutite jaja s maslinovim uljem i jogurtom te dodajte naribanu mozzarellu.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sol, papar i mljevenu papriku. U mješavinu s brašnom ulijte smjesu s jajima i dobro promiješajte. Ulijte smjesu u okrugli kalup za tortu i pecite 30 do 35 minuta na 190°C.

RECEPT Ideja za ukusnu i zdravu večeru: Poširana jaja na avokadu i tostu

Savjet: U smjesu možete dodati i naribanu tikvicu. Pripazite da je dobro ocijedite od viška vode kako kolač ne bi bio gnjecav. Osim vegetarijanske verzije, u slanu tortu mogu se dodati i komadići šunke.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • VolbeatDbv 26.01.2022.

    Izgleda primamljivo... Samo ne volim kada koristite strane mjere za težinu (šalice), gdje su nestali gr i ml ?

  • nap 25.01.2022.

    Recept izgleda odlican👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare