To je to što me zanima!

Vrijeme je za baloner: Kako kombinirati slavni kaput koji stiže iz britanske povijesti

Nastao za potrebe vojnika i generala u 1. Svjetskom ratu, ovaj je genijalan modni komad danas predmet obožavanja te inspiracija za niz dnevnih, ali i večernjih outfita
Vidi originalni članak

Trench kaput, legendarni komad odjeće, ima bogatu povijest koja seže u vrijeme Prvog svjetskog rata. Izvorno ga je Thomas Burberry osmislio kao funkcionalno odijelo za britanske vojnike, kako bi ih zaštitio od vremenskih uvjeta. Pritom je napravio malu modnu revoluciju te uveo inovativne materijale poput gabardina, vodootporne tkanine koja je omogućila zadržavanje suhoće i topline. Naravno da je kaput brzo postao popularan među vojnicima zbog svoje praktičnosti, a onda su slijedili i - civili.

Naime, tijekom 20-ih godina prošloga stoljeća trench kaput ulazi u brojne društvene strukture, film i kulturu te postaje simbol elegancije i sofisticiranosti, a veliku popularnost ima i danas.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danas, trench kaput ostaje ključni komad u garderobi, naročito tijekom jeseni i proljeća, zahvaljujući svestranosti i bezvremenskom dizajnu. Iako nosi auru prošlosti, ova kreacija lako se nosi na moderan način.

Slojevi su ključ

Trench kaput super je za slojevite outfite - isprobajte ga preko lagane pamučne košulje, s tankim puloverom ispod, ili čak s tunikom za dodatni sloj.

OUTFIT DANA Savršena za svaki izlazak: Mala torba ukrašena animal printom

Simbioza s traperom

Za ležerniji izgled, kombinirajte trench kaput s dobro skrojenim trapericama i bijelim tenisicama. Ovaj spoj će otkriva opušten, a opet elegantan stil.

Kontrast uz lepršave haljine

Ljetne kreacije s volanima super idu i na trench, koji se čak može nositi i kao gornja haljina, čime se dobiva pomalo avangardna modna formula.

Igra raznih nijansi

Iako su klasične boje kao što su bež, crna i mornarsko plava bezvremenske, za modnu raznolikost tu su razne nijanse, od jarke ružičaste do snažnije zelene ili sunčano žute.

JESEN/ZIMA Nova kolekcija Roberta Severa je spoj elegancije i spontanosti

Modni dodaci čine razliku

Bazični komadi poput balonera idealni su za oblikovanje raznih stilova, koji se definiraju modnim detaljima. Hipi torbica ili raskošne naušnice s glitterom promijenit će modni okvir trench kaputa.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Zara Lu 03.10.2024.

    Lajkam

  • aD ldas 03.10.2024.

    Lajkam 😎

Komentiraj...
Vidi sve komentare