To je to što me zanima!

Vegetarijanske punjene paprike

Paprike kuhajte poklopljene na laganoj vatri oko 45 minuta, a možete ih pripremiti i u pećnici - najprije prekrivene s folijom pola sata pa 15 min bez folije. Na kraju ih pospite sjeckanim peršinom
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 8 velikih paprika
  • 100 g narezane zelene paprike
  • 200 g naribane mrkve
  • malo Asafoetida (začin podrijetlom iz Perzije)
  • 2 zdjelice narezanih rajčica
  • 100 g sojinih pahuljica, ljuspica ili komadića (ili 2 zdjelice kuhane leće)
  • pola zdjelice soka od rajčice
  • 3 zdjelice kuhane smeđe ili basmati riže (može i ječam ili heljda)
  • 1/4 žličice bosiljka
  • malo curry začina
  • 50 g ribanog dimljenog tofua ili seitana
  • malo luka i češnjaka u prahu ili granulama
  • papar
  • sol
  • sjeckani peršin za posipanje

Za umak:

  • 3 do 4 rajčice
  • 2 do 3 žlice pirea od rajčica
  • Asafoetida
  • 1 žlica šećera
  • žlica maslinovog ulja
  • malo soli
  • malo bosiljka
  • voda

RECEPT Zimski sladoled kakav još niste kušali - djeca će ga obožavati

Postupak: 

Očišćene paprike prokuhajte pet minuta u slanoj vodi. U drugoj posudi pet minuta pirjajte Asafoetidu, luk, češnjak, rezanu papriku, mrkvu, rajčice i navlažene sojine ljuspice ili leću. Potom dodajte ostale sastojke.

Uklonite sa štednjaka pa time punite paprike, posložite ih u lonac pa dodajte umak.

Umak se priprema od Asafoetide i rajčice koje se propirjaju u malo ulja i vode. Zatim se ubace ostali sastojci i još malo ostavi na štednjaku. Na kraju ulijte još vode i prebacite gotovi umak u lonac s paprikama da ih pokrije oko dvije trećine.

Paprike kuhajte poklopljene na laganoj vatri oko 45 minuta, a možete ih pripremiti i u pećnici - najprije prekrivene s folijom pola sata pa 15 min bez folije. Na kraju ih pospite sjeckanim peršinom, prenosi Atma.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare