broj osoba: 4
priprema: 25 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
luk, 2 mrkve, komadić celera, 3 češnja češnjaka, 2 žličice curryja, 3-4 žličice meda, žličica suhog timijana, žličica suhog ružmarina, žličica suhog bosiljka, 1/2 žličice kajenskog papra, sol, 500 ml vode, 4 žlice (2+2) maslinova ulja, malo peršinova lista
Priprema:
Prepržite na 2 žlice maslinova ulja nasjeckani luk i češnjak. Dodajte naribanu mrkvu i celer te dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Malo posolite, ubacite suhe i usitnjene mirodije te curry i kajenski papar. Ulijte vode i kuhajte još 10-ak minuta. Na kraju umiješajte med i dodajte još 2 žlice maslinova ulja. Još malo posolite po ukusu. Sipajte s malo nasjeckanog peršinova lista.
POGLEDAJTE NOVU EPIZODU KULINARSKOG SERIJALA ‘LEĐA O LEĐA’: