Sastojci:
- 150 g nasjeckanog smrznutog špinata
- 250 g ricotta svježeg sira
- malo više svježe ribanog muškatnog oraščića
- 2 žlice umaka od rajčice (gotovi umak za tjesteninu)
- 1 žlica ribanog cheddara, parmezana ili Gruyère sira
- sol po potrebi
- 6 palačinki
Postupak:
Napravite malo gušću smjesu za palačinke, slanu varijantu, i ispecite šest komada. Potom upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.
Špinat odmrznite u mikrovalnoj pećnici, ostavite da se ohladi 1 do 2 minute pa iz njega istisnite što više tekućine. Nakon toga ga pomiješajte s ricottom, muškatnim oraščićem i malo soli. Nadjenite palačinke tom smjesom špinata, zarolajte ih i složite na protvan.
Potom ih prelijte umakom od rajčice i na to stavite naribani sir. Pecite 15 do 20 minuta, prenosi bbcgoodfood.com.
Napomena: U smjesu možete dodati i komadiće kuhane šunke. Također, kod ovog recepta ne morate nužno rolati palačinke, već ih možete slagati kao lazanje - palačinka, sloj smjese, palačinka... i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh stavite umak i malo naribanog sira.