Ove kiflice su neizbježan desert koje su za blagdane obavezno radile naše mame i bake. Prednost im je ta što su brzo gotove, ukusne i svi ih vole jesti pa s njima nikada nećete pogriješiti
Vidi originalni članak
Prednost suhih kolačića jest ta što ih možete pripremiti i nekoliko dana prije samog Božića, iako ih ne morate spremati samo za blagdane jer su idealni za svako doba jeseni i zime. Također, vanilin kiflice odlično idu uz kavu, čaj ili liker.
POGLEDAJTE VIDEO: Sve tajne soje
Vanilin kiflice
Sastojci:
- 100 g orah, sirovi
- 100 g šećer, kristal
- 280 g pšenično brašno, bijelo
- 210 g maslac, neslani
- 100 g šećer, u prahu
- 1 kom vanilin šećer
Priprema:
Od oraha, šećera, brašna i maslaca umijesite glatko tijesto. Maslac neka bude sobne temperature. Pustite da tijesto odstoji u hladnjaku pola sata i potom oblikujte male kiflice. Slažite ih u lim. Peku se 10 minuta na 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici.
Kada su pečene, izvadite ih iz pećnice i ostavite 2-3 minute da miruju pa ih tada uvaljajte u mješavinu šećera i vanilina.