To je to što me zanima!

Uz ovaj trik slanina će vam biti hrskava kao da je iz restorana

Kreator sadržaja na TikToku, Roice Bethel, objasnio je da postoji jedan trik koji radi sa slaninom, a ustvari ju ne peče. Trik je u tome da slaninu kuhate, a evo i zašto
Vidi originalni članak

Kako bi slanina bila savršeno hrskava, morate je 'kuhati', kaže američki kuhar Roice Bethel. S ovim brzim i jednostavnim trikom slanina će biti ukusnija i hrskavija.

Objavljujući na TikTok-u, kuhar iz Kalifornije Roice Bethel podijelio je najbolji savjet za 'kuhanje' ove namirnice, i iako ovo možda zvuči čudno, u potpunosti djeluje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ako želite dobiti savršeno hrskavu slaninu, morate je prokuhati. Znam da zvuči kao da neće uspjeti, ali hoće - kaže Roice.

Objašnjavajući svoju metodu, kaže kako svaki komad slanine ima dva dijela, mišić kao tamni dio i masnoću koja je bijeli dio.

- Mišići se vrlo brzo kuhaju, masnoći treba više vremena. Ovo se može spriječiti ako dodate vodu dok kuhate, jer to sprječava postizanje previsoke temperature, dajući masnoći dovoljno vremena da se otopi, što znači da će se mišići i salo kuhati jednako vrijeme, a slanina će biti ravnomjerno hrskava - pojasnio je.

GURMANSKI SAVJETI Ne bacajte masnoću od prženja slanine, odlična je za mnoga jela - juhu, majonezu, kokice

Kada voda potpuno ispari, prema kuharu, slanina postaje lijepa i hrskava, meso neće biti prepečeno niti zagorjelo, a masnoća će se savršeno otopiti pa je rezultat fin i hrskav obrok.

@noflakeysalt My Bacon is CRONCHY! #bacon #baconsquad #cookinghacks #foodhacks #learnontiktok #learnhowtocook ♬ Blue Monday - New Order

SLATKO SLANA DELICIJA Kruh od ananasa i slanine će vaše nepce oduševiti okusima

Komentatorima su se svidjeli ovi savjeti, a oni koji su ga isprobali bili su zadovoljni rezultatima. 

- Ispalo je sjajno - napisao je jedan.

- Radio sam ovo, ali s kokosovim uljem dok sam prakticirao 'keto'. Najbolja slanina ikada - dodaje drugi. 

DAN SLANINE Jeste li znali da slanina potječe iz drevne Kine? Tu je i trik kako je ispeći da bude vrlo hrskava

- Pokušao sam, i sviđaju mi ​​se rezultati - napisao je treći. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Dunning-Krugerov efekt 29.09.2024.

    Nisam znao da Židovi jedu slaninu.

  • VitalRemains 29.09.2024.

    Ovo je dobar trik pogotovo za njihovu slaninu koja tehnički mislim da se ni nesmije jest ako nije termički obrađena

  • Pink_Panther24 29.09.2024.

    sta,samo u restoranu bude hrskava..ne kuzim

Komentiraj...
Vidi sve komentare