To je to što me zanima!

Ukusni svinjski medaljoni u umaku velouté za svečani ručak

Za umak u posudi zagrijte temeljac na laganoj vatri, a u drugoj rastopite maslac, dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane zlatnosmeđa. Postupno dolijevajte temeljac miješajući cijelo vrijeme
Vidi originalni članak

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za šestero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti tek nešto više od pola sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Medaljone večer prije namažite senfom, prelijte uljem i ostavite da se mariniraju. Sutradan ih ispecite na tavi na naglo. Za umak u posudi zagrijte temeljac na laganoj vatri, a u drugoj rastopite maslac, dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane zlatnosmeđa. Postupno dolijevajte temeljac miješajući cijelo vrijeme. Smanjite vatru i kuhajte dok se umak ne zgusne, od 5 do 10 minuta. Stvori li se tanka kožica na vrhu umaka, uklonite je žlicom. Posolite i popaprite te polijte preko mesa na tanjuru. Servirajte uz kuhano ili grilano povrće i salatu.

ZA JOŠ BOLJI OKUS JELA Naučite kako napraviti četiri osnovna temeljca za kuhanje

Sastojci:

400 g svinjskih medaljona, senf, kuhano ili grilano povrće; umak: 1,5 šalica svijetlog temeljca od teletine ili piletine, 2 žlice maslaca, 2 žlice brašna, sol, papar

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare