Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za marinadu, a piletinu narežite na trakice i sve marinirajte 30 minuta. Za to vrijeme narežite papriku i luk na uske duge trakice. Ugrijte tavu i ispecite piletinu sa svih strana po nekoliko minuta. Ne mora biti pečena do kraja jer ćete je još peći. Izvadite piletinu i na visokoj temperaturi popržite luk i papriku. Nemojte predugo dinstati da ostanu malo hrskavi. Vratite piletinu u tavu i sve polijte sokom limete te dodajte nasjeckane masline i po želji još začinite. Prodinstajte koju minutu. Poslužite na tjestenini i pospite nasjeckanim peršinom.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
500 g pilećih prsa, luk, 2 paprike, 100 g maslina, limeta, 500 g tjestenine; marinada: žlica mljevenih jalapeno papričica, 1/2 žlice mljevenoga kumina, žličica češnjaka u granulama, žličica mljevene dimljene paprike, 1/2 žličice origana, žličica soli, 1/4 žličice papra, žlica sjeckanog peršina za dekoraciju
Broj osoba: 4
Priprema: 45 minuta