Na one malo hladnije dane ili ako ste raspoloženi tako da želite pojesti jedino juhu, a najesti se, krem juha od cvjetače idealan je izbor, a 'podebljati' ju možete i dodatkom dvopeka ili tostiranog kruha
Vidi originalni članak
broj osoba: 2
priprema: 30 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
2 žlice maslinova ulja, ½ manjeg luka, 2 češnja češnjaka, 1 l povrtnog temeljca, 1 cvjetača, ½ žličice soli, ½ žličice papra
Priprema:
U veliku posudu dodajte dvije žlice maslinova ulja, a zatim i nasjeckani luk i češnjak. Pirjajte dok ne omekšaju, a potom ulijte povrtni temeljac. Cvjetaču očistite i narežite na cvjetiće pa je ubacite u temeljac i pustite da proključa. Smanjite vatru, pokrijte posudu poklopcem i pustite da se kuha od 20 do 25 minuta - dok cvjetača ne omekša. Izblendajte ili izmiksajte štapnim mikserom, posolite i popaprite.