To je to što me zanima!

Ukusna gusta juha s porilukom

Pripremite poriluk, krumpir, luk, mrkvu, kosti pečenog pileta, ulje, sol i svježi peršin za ovu prefinu juhu. Izdvojite sat vremena da je napravite i oduševite ukućane
Vidi originalni članak

Ovaj recept količinski je dovoljan za okrijepu 6 ljudi ukusnom juhom, a za pripremu će vam trebati oko 55 minuta. Pripremite povrće i skuhajte ovu neodoljivu juhu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

6 kom poriluk, 3 kom krumpir, 1 kom luk, 2 kom mrkva, 2 kom kosti od pečenog pileta, maslinovo ulje, sol, listići svježeg peršina

Priprema:

Za temeljac, kosti od dva pečena pileta stavite u lonac s puno vode. Dodajte peršin i malo soli. Poklopite i kuhajte pet minuta nakon što zakipi. Pokupite pjenu s vrha, procijedite i stavite sa strane. Sitno nasjeckajte luk i dinstajte ga na laganoj temperaturi na maslinovom ulju.

KAKO VI KUHATE? Idu li jaja u vodu odmah ili kad proključa? Evo kako je ispravno

Maknite s vatre prije nego što krene poprimati smeđu boju. Na luk dodajte poriluk narezan na kolutiće, mrkve i krumpir te ulijte temeljac. Posolite prema ukusu, pustite da zavrije i kuhajte dok lagano ključa oko 20 minuta. Nekoliko minuta prije kraja možete dodati komade bakalara.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mars7 16.09.2024.

    Dobra juha

  • slym 16.09.2024.

    Juha od gljiva je najbolja, a nakon nje paradajz juha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare