To je to što me zanima!

Ukusan ručak: Začinjene mesne okruglice u vinskom umaku

Tko ne voli mesne okruglice? lako ih je pripremiti, u njih se mogu dodati razni dodaci i začini, a pomoću umaka cijeli obrok može postati aromatičan
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 gr miješanog mljevenog mesa
  • 250 grama krušnih mrvica 
  • 150 gr parmezana
  • 1 jaje
  • 1 čajna žličica češnjaka u granulama
  • 1 čajna žličica suhog bosiljka
  • 1 čajna žličica soli
  • 2 čajne žličice zelenog papra
  • 130 ml vode
  • 80 ml crvenog vina
  • listići bosiljka ili peršina za ukras 

Umak:

  • 800 ml pelata
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 srednji ljubičasti luk nasjeckan na sitno
  • 4 sitno nasjeckana češnja češnjaka 
  • 1 čajna žličica origana
  • 1 čajna žličica soli
  • pola čajne žličice zelenog papra

Za prilog: Pire krumpir (recept)

Priprema: 

Dodajte u mljeveno meso sve sastojke za mesne okruglice i dobro umiješajte. 

Jušnom žlicom ili žlicom za sladoled, a možete i rukama čupkajući smjesu, napraviti mesne okruglice. Svakoj kuglici dodajte kapljicu ulja i premažite ju. 

BIT ĆETE SITI! Ručak bez puno muke: 20 top recepata s piletinom iz pećnice

U veći protvan za pečenje stavite masni papir za pečenje i na njega slažite mesne okruglice. 

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i stavite peći mesne okruglice na 25 do 30 minuta, ovisno o jačini pećnice. 

U lonac dodajte ulje, zagrijte i na njemu popržite na sitno nasjeckan luk i češnjak. Dodajte ostale sastojke i umiješajte. Stavite vatru na srednju jačinu i lagano krčkajte oko 10 minuta.

RECEPT Ideja za brzi ručak ili večeru: Salata od tune gotova za tren

Potom maknite poklopac, dodajte ispečene mesne okruglice u umak i kuhajte još 10-ak minuta kako bi se proželi svi okusi, a mesne okruglice ne bi bile suhe. 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 14.04.2022.

    Mesne okruglice, super 👌

Komentiraj...
Vidi sve komentare