Broj osoba: 6
Priprema: 30 minuta
Sastojci:
250 g uskih mahuna, 2 male konzerve bijeloga graha, ljubičasti luk, crvena paprika, vezica vlasca, 2 žlice senfa, 5 šalica bijelog balzamičnog octa, 12 žlica ulja, 6 odrezaka tune (po 150 g), sol i papar
Postupak:
Mahune očistite, operite i istrgajte na manje komade. Potom ih blanširajte u posoljenoj vodi oko pet minuta, isperite i ocijedite u cjedilu. Grah iz konzerve ocijedite, a luk oljuštite i narežite na kriškice.
Papriku očistite, operite i narežite na kockice, i vlasac sitno nasjeckajte. Umutite senf i ocat s malo soli i papra pa umiješajte pjenjačom 10 žlica ulja.
Pripremljene sastojke za salatu izmiješajte s marinadom. Tunjevinu premažite ostatkom ulja, onda je pecite na žaru sa svake strane po 2 minute, a potom posolite i popaprite.
Na šest tanjura raspodijelite salatu od mahuna i graha, dodajte tunu i pospite nasjeckanim peršinom.