Savršeno napravljen biskvit osnova je svakog kolača, jer ako biskvit nije dobar, što god stavili na njega neće spasiti stvar. Ovdje su savjeti blogerice Nataše Pralice...
Vidi originalni članak
Koliko vam se puta dogodilo da niste bili zadovoljni kako vam je ispao biskvit koji ste ispekli? Ne brinite, blogerica Nataša Pralica otkrila je svoju tajnu, piše portal gastro.hr.
Postoje određene 'cake' koje je dobro zapamtiti i pridržavati ih se kad god pripremate kolače, tako neće biti problema oko uspjeha. Nataša je ovaj put odlučila napraviti biskvit koji koristi za Običnu čokoladnu tortu.
Trikovi:
- Ukoliko nije drugačije naglašeno u receptu, žumanjke i bjelanjke odvojite.
- Bjelanjke uvijek stavljajte u sasvim suhu posudu.
- Žumanjke kada izradite pjenasto sa šećerom ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah dodavati druge sastojke.
- Brašno i prašak za pecivo uvijek zajedno prosijte, a ako ne želite prosijavati, barem ih promješajte zajedno.
- Bjelanjak kada dodajete u žumanjak uvijek lagano sjedinite sapjenjačom ili kuhačom, jer se može dogoditi da smjesa padne ukoliko se to učini mikserom sa najjačom brzinom.
- Pećnica se uvijek prvo mora zagrijati i tek onda se biskvit stavlja peći.
- Nikada pećnicu ne otvarajte dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da biskvit padne.
Ovo su samo neki od trikova, a ostale pogledajte u videu: